ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Δημητρίου: «Το σκέφτομαι» - Η διεκδίκηση θέσης στην ηγεσία του ΔΗΣΥ και η δημοφιλία Αβέρωφ

Δ. Δημητρίου: «Το σκέφτομαι» - Η διεκδίκηση θέσης στην ηγεσία του ΔΗΣΥ και η δημοφιλία Αβέρωφ

Δεν ξέρει για πόσο καιρό θα παραμείνει στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ ο Δημήτρης Δημητρίου.

«Καθώς η ηγεσία θέτει την παραίτησή της ενώπιον του λαού, οφείλω και εγώ κάποια στιγμή να πράξω το ίδιο», είπε, φιλοξενούμενος στην εκπομπή «ALPHA Ενημέρωση».

«Το σκέφτομαι»

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Δημήτρης Δημητρίου να υποβάλει υποψηφιότητα για μια από τις κενωθείσες θέσεις στην ηγεσία του ΔΗΣΥ, χωρίς ωστόσο να θέλει επί του παρόντος να πει περισσότερα αναφέροντας απλά «το σκέφτομαι». «Τις οποιεσδήποτε αποφάσεις μου θα τις ανακοινώσω μετά την Κυριακή του δεύτερου γύρου εκλογών», σημείωσε.

Εκλογές νέας ηγεσίας ΔΗΣΥ

Αν και το βράδυ της Τρίτης, ο Αβέρωφ Νεοφύτου εξήγγειλε Παγκύπρια Εκλογική Συνδιάσκεψη για την προεδρία του ΔΗΣΥ, εντούτοις αναμένεται πως τόσο ο Αναπληρωτής Πρόεδρος όσο και οι Αντιπρόεδροι θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα 50 και πλέον χιλιάδες μέλη του κόμματος. Συνεπώς είπε, εκτιμά πως οι εκλογές της 11ης Μαρτίου θα αφορούν το σύνολο της ηγεσίας. Σημειώνεται πως η θητεία τους έληγε όπως και να έχει τέλος Απριλίου.

Δημοφιλία Αβέρωφ

Γλωσσικό ολίσθημα η δήλωση Χάρη Γεωργιάδη για χαμηλή δημοφιλία Αβέρωφ στις εσωτερικές δημοσκοπήσεις. «Προφανώς κατεβαίνει κανείς στις εκλογές για να τις κερδίσει, όχι για να καταγράψεις μια περήφανη ήττα ή να έχεις μια αξιοπρεπή παρουσία. Δεν είχαμε εικόνα δημοσκοπήσεων τότε που παίρναμε αποφάσεις. Ότι ο κ. Νεοφύτου πέρσι τον Δεκέμβρη δεν ήταν ο δημοφιλέστερος πολιτικός το ξέραμε. Οι αποφάσεις όμως δεν παίρνονται λόγω δημοφιλίας αλλά λόγω πολιτικών θέσεων και ήταν και ο ηγέτης της παράταξής μας», υπέδειξε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Ευθύνες και Εσωστρέφεια

Ναι μεν πρόσθεσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης φέρει ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα, ωστόσο θα πρέπει σιγά-σιγά πρόσθεσε να κλείσουμε τη στρόφιγγα της εσωστρέφειας και να περάσουμε σε μια περίοδο εξωστρέφειας με δουλειά που θα εκσυγχρονίσει και θα μεγαλώσει την παράταξη.

«Έχουμε ένα πολύ κακό αποτέλεσμα, βρισκόμαστε για πρώτη φορά σε αυτή τη θέση. Ανάλυση πρέπει να κάνουμε με νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Αν μείνουμε στα επιφανειακά και αναφερθούμε στα εύκολα τότε δεν θα καταφέρουμε ούτε την παράταξη να ξαναμεγαλώσουμε ούτε να μειώσουμε την απόσταση με επικοινωνία», πρόσθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top