ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη ΟΕΒ σε Νίκο Χριστοδουλίδη - Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση

Στήριξη ΟΕΒ σε Νίκο Χριστοδουλίδη - Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση

Τον υποψήφιο που θα στηρίξει στον β' γύρο εκλογών ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η Κύπρος καλείται την ερχόμενη Κυριακή να εκλέξει τον Πρόεδρο που θα ηγηθεί της χώρας κατά την επόμενη πενταετία και ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα σε ένα διεθνές περιβάλλον που αλλάζει με ασύλληπτες ταχύτητες και που είναι όσο ποτέ προηγουμένως γεμάτο προκλήσεις, κινδύνους, απειλές αλλά και ευκαιρίες.

Μετά την πρωτόγνωρη εμπειρία από την χρεοκοπία του 2011-2013, τις οδυνηρές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και τώρα τις τεκτονικές αλλαγές που επιφέρει ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, ο επόμενος Πρόεδρος πρέπει με αποφασιστικότητα να τοποθετήσει την Κυπριακή οικονομία σε στέρεους πυλώνες βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο επόμενος Πρόεδρος καλείται να λάβει από τις πρώτες μέρες της θητείας του κρίσιμες αποφάσεις και με θάρρος να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της εθνικής οικονομίας, ολοκληρώνοντας ημιτελείς μεταρρυθμίσεις και καταργώντας στρεβλώσεις που βραχυκυκλώνουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Χώρας.

Ο επόμενος Πρόεδρος πρέπει να ενισχύσει το επιχειρηματικό οικοσύστημα και να υλοποιήσει ένα ολιστικό σχεδιασμό που θα διασφαλίζει την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία – κάτι που προϋποθέτει προσωρινά επώδυνες αποφάσεις και ισχυρές αντιστάσεις σε εύηχα αλλά επικίνδυνα συνθήματα.

Με αντίληψη των διεθνών ισορροπιών και με αταλάντευτο δυτικό και ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ο επόμενος Πρόεδρος θα πρέπει, παρακάμπτοντας «φιλολαϊκές» παγίδες να δρομολογήσει από νωρίς τις θεσμικές τομές που θα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της πραγματικής οικονομίας, θα διασφαλίζουν την δημοσιονομική ευρωστία και θα αναβαθμίζουν την χώρα μας ως ελκυστικό, αξιόπιστο και προσοδοφόρο επιχειρηματικό προορισμό.

Ο επόμενος Πρόεδρος θα έχει από την πρώτη μέρα της θητείας του την ανεπιφύλακτη στήριξη της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε όλες τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας και στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του συνόλου του λαού μας. Θα έχει όμως και την έντονη κριτική μας σε αποφάσεις που τραυματίζουν, υποθηκεύουν ή διαβρώνουν την υγιή οικονομική δραστηριότητα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top