ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Μπούκαραν» σε κτηνοτροφική μονάδα - Εντόπισαν 14 αλλοδαπούς με ενδείξεις θυματοποίησης

«Μπούκαραν» σε κτηνοτροφική μονάδα - Εντόπισαν 14 αλλοδαπούς με ενδείξεις θυματοποίησης

To Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων του Αρχηγείου Αστυνομίας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αμμοχώστου, της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων και των λειτουργών του Γραφείου Επιθεωρήσεων του Υπουργείου Εργασίας, διεξήγαγε επιχείρηση σε συγκεκριμένη κτηνοτροφική μονάδα, στην περιοχή Αμμοχώστου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν 14 αλλοδαποί με ενδείξεις θυματοποίησης, οι οποίοι με τη συνεργασία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο, με σκοπό τη στήριξη και προστασία τους.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, προχώρησε στη διοργάνωση της επιχείρησης. Η πληροφορία αφορούσε στην εργασιακή εκμετάλλευση αλλοδαπών στο συγκεκριμένο υποστατικό.

Η διεξαγωγή της επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, 2023, εμπίπτει στο πλαίσιο της συνδιαχείρησης/ανταλλαγής πληροφοριών τόσο με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, όσο και με το Γραφείο Επιθεωρήσεων.

Εξάλλου, σημειώνεται ότι, την 1η Φεβρουαρίου, 2023, υπογράφηκε σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Αστυνομίας και του Γραφείου Επιθεωρήσεων για θέματα συντονισμού και συνεργασίας στον τομέα της πρόληψης και πάταξης της εμπορίας προσώπων. Η συγκεκριμένη δράση εμπίπτει στο πλαίσιο του γενικότερου Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν την ίδια μέρα, οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Εργασίας και Kοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς και η Υφυπουργός Κοινωνικής Ευημερίας, για τη συνεργασία στα θέματα που άπτονται της εμπορίας προσώπων.

Η υπόθεση διερευνάται από το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων.

* Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ελεύθεροι οι 2 από τους 8 – Αναμένεται να ασκήσει έφεση ο ένας

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφίαΑναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top