ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατεχόμενα: Θα αποδέχονται ανθρωπιστική βοήθεια από Ε/κ μέσω ΗΕ

Κατεχόμενα: Θα αποδέχονται ανθρωπιστική βοήθεια από Ε/κ μέσω ΗΕ

Θα αποδέχονται ανθρωπιστική βοήθεια από Ε/κ αποφάσισε το «υπουργικό συμβούλιο» μετά από συνεδρία χθες βράδυ υπό την προεδρία του Ερσίν Τατάρ.

Όπως ανακοινώθηκε, η απόφαση αφορά βοήθεια είτε από άτομα είτε από οργανισμούς που θα προορίζεται για την Τουρκία, η οποία θα γίνεται αποδεκτή «στο πλαίσιο της εκστρατείας της επιτροπής αντιμετώπισης καταστροφών κι έκτακτων καταστάσεων της πρωθυπουργίας με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και θα παραδίδονται στο αθλητικό στάδιο Ατατούρκ της Λευκωσίας και θ’ αποστέλλεται στην Τουρκική Δημοκρατία μέσω της τδβκ».

Το «υπουργικό συμβούλιο» αποφάσισε επίσης να εξουσιοδοτήσει το «υπουργείο εξωτερικών» να έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ώστε να γίνει με επιτυχία η δειγματοληψία από τα χαλάσματα του ξενοδοχείου Isias για να βοηθηθεί η νομική διαδικασία που αφορά την κατάρρευση του κτιρίου που στοίχισε τη ζωή δεκάδων Τ/κ.

Η «κυβέρνηση» θα ακολουθήσει όλες τις τεχνικές και νομικές μελέτες που θα ξεκινήσουν σε συνεννόηση με την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Τουρκίας προκειμένου να προστατεύσει τα δικαιώματα και τους νόμους των «πολιτών» που έχασαν τη ζωή τους ή επλήγησαν από τον σεισμό, δήλωσε χθες βράδυ στον «Μπαϊράκ» ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ.

Ανακοίνωσε δε ότι για τη νομική πτυχή το «υπεξ» είχε έρθει σε επαφή με την Εισαγγελία της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top