ΥΓΕΙΑ

Ζευγάρια με διαφορετικές κρεβατοκάμαρες: Για κάποιους μυστικό της ευτυχίας - Προειδοποιούν όμως οι ειδικοί

Ζευγάρια με διαφορετικές κρεβατοκάμαρες: Για κάποιους μυστικό της ευτυχίας - Προειδοποιούν όμως οι ειδικοί

Οι περιπτώσεις ζευγαριών που κοιμούνται χωριστά είναι πιο συχνές από ότι θα πίστευε κάποιος. Άνθρωποι που έχουν επιλέξει διαφορετικές κρεβατοκάμαρες, μιλούν το πόσο θετικά επηρέασε αυτή η αλλαγή τους ίδιους και τη σχέση τους. Αλλά κάποιοι ειδικοί δεν είναι τόσο σίγουροι.

Ένα στα πέντε ζευγάρια κοιμούνται σε χωριστές κρεβατοκάμαρες και σχεδόν τα δύο τρίτα από αυτούς το κάνουν κάθε βράδυ. Αυτό προέκυψε από έρευνα που διενήργησε η Διεθνής Ένωση Οικιακών Ειδών, για λογαριασμό των New York Times, με τη συμμετοχή 2.200 Αμερικανών.

Επίσης, σχεδιαστές εσωτερικών χώρων δηλώνουν πως έχουν αυξηθεί τα αιτήματα ζευγαριών για αναδιαμόρφωση του σπιτιού τους, με στόχο τη δημιουργία διπλανών υπνοδωματίων.

Ίσως τα ζευγάρια έχουν βρει το μυστικό για μια ευτυχισμένη συνύπαρξη. Ο καθένας έχει το δικό του δωμάτιο, κοιμάται καλύτερα το βράδυ χωρίς το ενοχλητικό ροχαλητό του συντρόφου, το τράβηγμα των σκεπασμάτων ή τη μεταμεσονύχτια επίμονη ενασχόληση με το TikTok. Όμως, σύμβουλοι γάμου και sex therapists έχουν αμφιβολίες για αυτό.

Η Κάθριν Χέρτλιν, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Νεβάδα ανησυχεί για το κίνητρο που υπάρχει πίσω από την απόφαση για χωριστές κρεβατοκάμαρες. Το γεγονός ότι στριφογυρίζει ο σύντροφος όταν κοιμάται είναι ο πραγματικός λόγος; Ή μήπως αυτό αποτελεί μια δικαιολογία προκειμένου να αποφευχθεί η συζήτηση για σοβαρότερα προβλήματα, σημειώνει.

«Δεν είναι μεγάλο το άλμα από μια υγιή απομόνωση, στη δημιουργία απόστασης», λέει από την πλευρά της η δρ. Τσέριλ Φρέιζερ, κλινική ψυχολόγος και sex therapist.

Στις έρευνές της σε 3.000 ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί, το 33-40% ανέφεραν ότι βρίσκονται σε μια σχέση δίχως σεξ, κάτι που κλινικά προσδιορίζεται σε έως έξι επαφές τον χρόνο. «Αν αφαιρέσετε τον χρόνο του αγκαλιάσματος, που συμβαίνει στο κοινό κρεβάτι, σύντομα το σεξ μπορεί επίσης να φύγει. Όταν κοιμάσαι στο ίδιο κρεβάτι, το σεξ συμβαίνει φυσικά», σημειώνει.

Τι λένε τα ζευγάρια που κοιμούνται χωριστά

Από την άλλη, σύμφωνα με την έρευνα που παρουσίασαν οι New York Times, το 31% των ζευγαριών που κοιμούνται χωριστά, αναφέρουν πως αυτός ο διακανονισμός δεν έχει κανένα αντίκτυπο στη σχέση τους. Το 21% δηλώνουν ότι η σχέση τους βελτιώθηκε χάρη σε αυτό.

Όσο για τους λόγους που προχώρησαν σε αυτή την απόφαση, το 46% λένε ότι ήταν το ροχαλητό ή το στριφογύρισμα του συντρόφου. Σχεδόν το ένα πέμπτο το έκανε επειδή ήθελε απλά περισσότερο ιδιωτικό χώρο.

Ο Ριτς Νιούαρτ λέει πως νιώθει πιο κοντά στην σύζυγό του, επειδή κοιμούνται χωριστά. «Δεν χρειάζεται πλέον να βρεις τρόπους να εξασφαλίσεις χρόνο με τον εαυτό σου», συμπληρώνει ο 31χρονος. Είναι κάτι που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επειδή ήταν διαρκώς μαζί, μέσα στο σπίτι.

Στα 13 χρόνια της σχέσης τους, η Λόρα Πέρνα και ο Τζέφρι Γκλας δεν είχαν ποτέ κοινό υπνοδωμάτιο. Κάποιες φορές κοιμούνται μαζί, για παράδειγμα αφού έχουν παρακολουθήσει μια τρομακτική ταινία, ή όταν έχουν ανάγκη για παρηγοριά, όπως πέρυσι όταν πέθανε μία από τις γάτες τους.

Όπως πολλά από τα ζευγάρια που μίλησαν στους NYT, δεν βλέπουν το σεξ και τον ύπνο ως δύο δραστηριότητες που συνδέονται απαραίτητα. «Υπάρχει φλερτ, αγκαλιές και αυτό είναι αυθόρμητο. Αλλά συνήθως, αν πηγαίνουμε μαζί στην κρεβατοκάμαρα, υπάρχει μια πιο συνειδητοποιημένη πλευρά αυτού του επιπέδου οικειότητας», εξηγούν.

Οι Βάλερι Γουάισλερ και Κι Ντέιτς κοιμούνται χωριστά τις καθημερινές και μαζί τα σαββατοκύριακα, κάτι που βρίσκουν ρομαντικό και παιχνιδιάρικο. «Φέρνει μια σπίθα στη σχέση μας», λένε.

Η Ερμελίντα και ο Τζέι Γουντ είναι παντρεμένοι εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα τελευταία 20 χρόνια, κοιμούνται σε ξεχωριστά υπνοδωμάτια, επειδή εκείνος ροχαλίζει δυνατά.

«Πρέπει να είσαι πρακτικός αν θες να παραμείνεις παντρεμένος. Πρέπει να καταλάβεις ότι δεν θα είσαι πάντα μέσα στο μέλι», δηλώνει η Ερμελίντα Γουντ. Όμως, ανησυχούσε για το κοινωνικό στίγμα που συνδέεται με τις χωριστές κρεβατοκάμαρες των ζευγαριών. «Είναι σχεδόν σαν βρώμικο μυστικό», λέει. Φοβόταν πως αν το έλεγε στους φίλους της, θα την επέκριναν ότι παραβίαζε ένα βασικό κανόνα του γάμου: οι παντρεμένοι κοιμούνται μαζί.

«Γιατί να περιμένεις να πεθάνει κάποιος για να κοιμηθείς καλά;», αναρωτιέται. «Ίσως το ερώτημα είναι τι αποτελεί για σένα η κρεβατοκάμαρα. Είναι ένα μέρος για να κάνεις σεξ; Για να διαβάζεις ένα βιβλίο; Για εμένα ήταν πάντα το δωμάτιο που πάω για να αναζωογονηθώ και να κοιμηθώ», καταλήγει.

Πηγή: lifo.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top