ΔΙΕΘΝΗ

Εντοπίστηκαν άγνωστα αντικείμενα στον ουρανό της Βόρειας Αμερικής - Τι είναι;

Εντοπίστηκαν άγνωστα αντικείμενα στον ουρανό της Βόρειας Αμερικής - Τι είναι;

Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ έχει προχωρήσει σε τρεις καταρρίψεις αγνώστων (μερικώς τουλάχιστον) ιπτάμενων αντικειμένων πάνω από τον εναέριο χώρο στην περιοχή.

Εχθές, Σάββατο (11/2) στον Καναδά, μετά από συνεννόηση και τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Τριντό, καταρρίφθηκε το τελευταίο από αυτά.

Η αρχή έγινε με το κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας, που μέχρι τώρα είναι και το μοναδικό αντικείμενο που ταυτοποιήθηκε τόσο ο τύπος του όσο και η προέλευσή του.

 Για το αντικείμενο που τα αμερικανικά μαχητικά κατέρριψαν στην Αλάσκα αλλά και αυτό στον Καναδά οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και το Πεντάγωνο δεν δίνουν περισσότερα στοιχεία και σε καμία περίπτωση δεν τα ταυτίζουν με το Πεκίνο.

Τι γνωρίζουμε λοιπόν για τα δύο άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα;
Την Παρασκευή το πρώτο από τα δύο που έχουν καταρριφθεί εντοπίστηκε στον εναέριο χώρο της Αλάσκας και ένα F-22 ανέλαβε το έργο μετά από σχετική εντολή να το εξουδετερώσει.

Το δεύτερο καταρρίφθηκε εχθές το βράδυ επίσης από αμερικανικά μαχητικά F-22 τα οποία συνόδευαν καναδικά CF-18 και CP-140.

Αρχικά το δεύτερο αντικείμενο για το οποίο το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως είναι κυλινδρικού σχήματος, εντοπίστηκε στον εναέριο χώρο στα βόρεια των Ηνωμένων Πολιτειών από τα ραντάρ της Διοίκησης Αεράμυνας Βορείου Αμερικής.

Άμεσα τα F-22 πήραν εντολή να απογειωθούν από την βάση Elemendorf-Richardson και στην συνέχεια έλαβαν και σχετική έγκριση εισόδου στον Καναδικό εναέριο χώρο όπου και ολοκλήρωσαν την κατάρριψη.

Σύμφωνα με τα ελάχιστα που γνωρίζουμε και έχουν δει το φως της δημοσιότητας τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο ΑΤΙΑ εντοπίστηκαν να πετούν σε ύψος 40.000 ποδιών κάτι το ποιο θα μπορούσε δυνητικά να θέσει σε κίνδυνο και τις εμπορικές πτήσεις που γενικώς κινούνται σε τέτοια ύψη. Μέχρι τώρα δεν φαίνεται τα δύο αντικείμενα να συνδέονται με την Κίνα όπως το μπαλόνι το οποίο και πολύ χαμηλότερα πετούσε και διαφορετική μηχανική – πτητική δομή είχε.

Πηγές από το Πεντάγωνο αναφέρουν στα αμερικανικά μέσα πως μπορεί στο τέλος της ημέρας τα τρία περιστατικά μέσα σε επτά ημέρες να μην συνδέονται μεταξύ τους αλλά είναι βέβαιο πως δεν είναι τυχαία η παρουσία ιπτάμενων αντικειμένων πάνω από την Βόρεια Αμερική.

Σημειώνεται πως ακόμη ο αμερικανικός στρατός δεν έχει καταφέρει να συλλέξει όλα τα κομμάτια από το κατασκοπευτικό μπαλόνι που πρώτο καταρρίφθηκε πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό με τα ειδικά συνεργεία να συνεχίζουν τις έρευνες.

ΠΗΓΗ: CNN.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top