ΗΠΑ: Καταδιωκτικά αναχαίτισαν ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη κοντά στην Αλάσκα

ΗΠΑ: Καταδιωκτικά αναχαίτισαν ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη κοντά στην Αλάσκα

Καταδιωκτικά των ΗΠΑ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από AP/Phelan M. Ebenhack) αναχαίτισαν τέσσερα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη κοντά στην Αλάσκα, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η διοίκηση αεροδιαστημικής άμυνας της βόρειας Αμερικής (NORAD).

Αναχαίτιση «ρουτίνας»

Η αναχαίτιση «ρουτίνας» των ρωσικών αεροσκαφών, στρατηγικών βομβαρδιστικών Τουπόλεφ Tu-95 και καταδιωκτικών Σουχόι Su-35 που τα συνόδευαν, έγινε τη Δευτέρα, εξήγησε σε ανακοίνωσή της η NORAD χθες Τρίτη.

Τέτοιες επιχειρήσεις διατάσσονται όταν δυνητικά εχθρικό αεροσκάφος κρίνεται πως πλησιάζει πολύ ή πιθανόν θα παραβιάσει τον εναέριο χώρο ευθύνης της.

Πάντως «τα ρωσικά αεροσκάφη παρέμειναν στον διεθνή εναέριο χώρο», «δεν παραβίασαν τον αμερικανικό ή καναδικό εναέριο χώρο», διευκρίνισε, προσθέτοντας πως ρωσικές πτήσεις του είδους «γίνονται συχνά», «δεν θεωρούνται απειλή, ούτε προκλητική ενέργεια».

Αν η αναχαίτιση της Δευτέρας χαρακτηρίστηκε συνηθισμένη, χειριστές μαχητικών που εδρεύουν στη βόρεια Αμερική διατάχθηκαν να διεξαγάγουν εξαιρετικά σπάνιες επιχειρήσεις τον τρέχοντα μήνα: να καταρρίψουν κινεζικό μπαλόνι που η Ουάσιγκτον χαρακτήρισε κατασκοπευτικό – το Πεκίνο αντέδρασε αγανακτισμένα, μιλώντας για μετεωρολογικό αερόστατο – κι ακόμα τρία άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα «αντικείμενα», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Επεισόδιο πάνω από την Πολωνία

Προχθές το βράδυ ανακοινώθηκε, επίσης, από το υπουργείο Αμυνας της Ολλανδίας ότι δυο ολλανδικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 αναχαίτισαν σχηματισμό τριών ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από την Πολωνία και τον συνόδευσαν ώσπου βγήκε από τον πολωνικό εναέριο χώρο.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Στην επερχόμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην Κύπρο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Κύπρο για τον εορτασμό της Ημέρας της Βαστίλης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γαλλοκυπριακό Σχολείο στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE