ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΑΣΥΞΕ: Ανησυχούν οι ξενοδόχοι στην Αμμόχωστο από την έλλειψη προσωπικού

ΠΑΣΥΞΕ: Ανησυχούν οι ξενοδόχοι στην Αμμόχωστο από την έλλειψη προσωπικού

Ανησυχία εκφράζουν οι ξενοδόχοι της Επαρχίας Αμμοχώστου ενόψει της νέας τουριστικής χρονιάς, παρά τα θετικά μηνύματα που έρχονται από όλες τις αγορές όσον αφορά τις κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2023. Ο λόγος, οπως αναφέρει ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου σε σχετική ανακοίνωση «είναι η σοβαρή έλλειψη προσωπικού» η οποία «θέτει ακόμη και σε κίνδυνο, την λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων».

Σύμφωνα με τον τοπικό ΠΑΣΥΞΕ, «όσο θετικά είναι τα μηνύματα από τις κρατήσεις και το ενδιαφέρον για την Επαρχία Αμμοχώστου για το καλοκαίρι του 2023, άλλο τόσο αρνητικά και ανησυχητικά είναι τα μηνύματα και οι εκτιμήσεις για την σοβαρή έλλειψη προσωπικού. Όσο δε πλησιάζουμε προς το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου άλλο τόσο αυξάνεται και η ανησυχία των ξενοδόχων, που σε πολλές περιπτώσεις θέτουν ακόμη σε κίνδυνο και αυτή ακόμα την λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων».

Ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, «καλεί το Υφυπουργείο Εργασίας όπως προβεί άμεσα στην έκδοση αδειών για προσωπικό από τρίτες χώρες με απλές και συνοπτικές διαδικασίες, διότι διαφορετικά ότι καλό κτίσαμε στον τουρισμό τα τελευταία χρόνια κινδυνεύει να καταστραφεί λόγω ελλείψεως προσωπικού».

Αναμένουμε, καταλήγει η ανακοίνωση «από το Υπουργείο Εργασίας να δώσει άμεση λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα, προκειμένου να δοθεί χρόνος στους ξενοδόχους να προγραμματιστούν».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top