ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απόπειρα απαγωγής 12χρονης: Σε επιφυλακή οι Αρχές – Βλέπουν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης

Απόπειρα απαγωγής 12χρονης: Σε επιφυλακή οι Αρχές – Βλέπουν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης

Σε επιφυλακή βρίσκονται από χθες (14/02) οι Αρχές, μετά από καταγγελία που προέκυψε για απόπειρα απαγωγής 12χρονης μαθήτριας, στην επαρχία Αμμοχώστου.

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, Στηβ Θεοδούλου, ανέφερε ότι το εν λόγω περιστατικό, προβληματίζει τις Αρχές, γι’ αυτό και βρίσκονται σε επιφυλακή.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδούλου, «από χθες που έχει συμβεί το περιστατικό, οι Αρχές κάνουν το αδύνατο δυνατό, για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Μέλη της Αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο και σήμερα το πρωί, με σκοπό να επιβλέψουν το σημείο και να δουν κατά πόσο, ο ένοχος θα προσπαθούσε να ξανακάνει την απόπειρα να προσεγγίσει κάποιο παιδί», είπε ο κ. Θεοδούλου.

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Δεδομένου του ότι, δεν έγιναν αντιληπτές οι πινακίδες στο όχημά του, ούτε κάποιος από τους μάρτυρες κατάφερε να δει το πρόσωπό του, η Αστυνομία επικεντρώνεται στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, από καταστήματα που βρίσκονται στην περιοχή.

Ερωτηθείς εάν παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν συχνά, ο ίδιος απάντησε ότι, αν και δεν συμβαίνουν συχνά, ένα περιστατικό είναι αρκετό για να προβληματίσει τις Αρχές και να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, παρόμοια περιστατικά έχουν υπάρξει κατά καιρούς σε διάφορες επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου όμως, δεν υπήρξε ποτέ απαγωγή παιδιού στην επαρχία Αμμοχώστου.

Τέλος, ο κ. Θεοδούλου έκανε έκκληση προς τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης να επικοινωνήσει αμέσως με τις Αρχές ή να επικοινωνήσει με το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων της Επαρχίας Αμμοχώστου.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου, 12χρονη βρισκόταν σε στάση λεωφορείου, και ένας άνδρας στάθμευσε το όχημά του μπροστά της, καλώντας την να μπει στο αμάξι.

Οι δάσκαλοι του σχολείου που βρίσκονταν στο σημείο, παρατήρησαν την ασυνήθιστη κίνηση του αυτοκινήτου, σηκώθηκαν να δουν τι συμβαίνει και τρόμαξαν τον άντρα.

Οι γονείς της 12χρονης προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία διερευνά την υπόθεση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η μητέρα της 12χρονης, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γνωστοποίησε το περιστατικό.

Ακολουθεί αυτούσια η ανάρτηση της μητέρας της 12χρονης:

Αγάπησα την Κύπρο για την ασφάλεια της, αλλά στεναχωρήθηκα που είδα το δίχτυ να καταρρέει παντού γύρω μας ακόμα και σε αυτό το πνευματικά ευλογημένο νησί!

Γονείς να γνωρίζετε, το 12χρονο κορίτσι μου περίμενε το σχολικό της λεωφορείο σήμερα το πρωί στις 7.10 π.μ. στη Δερύνεια. Ένα μικρό λευκό αυτοκίνητο που οδηγούσε στην απέναντι πλευρά του δρόμου έκοψε απότομα την αντίθετη κυκλοφορία για να τοποθετήσει το αυτοκίνητό του στη στάση του λεωφορείου με την πλευρά του οδηγού προς το μέρος της, άνοιξε την πόρτα του και της είπε να μπει μέσα.

Ευχαριστώ τον Θεό που πρόσεχε το μωρό μου καθώς οι δάσκαλοι σε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο παρατήρησαν αυτή την ασυνήθιστη κίνηση του αυτοκινήτου και σηκώθηκαν για να δουν τι συμβαίνει και τρόμαξαν τον άντρα! Δυστυχώς δεν πάρθηκε πινακίδα, αλλά ξέρουμε ότι είναι ένα μικρό λευκό αυτοκίνητο και η κοπέλα μου λέει ότι οι πινακίδες λήγουν στο .... Ήταν ‘έγχρωμος’ και μιλούσε καλά αγγλικά οδηγώντας από τη Δερύνεια προς το Φρέναρος νωρίς το πρωί.

Θα είμαι εκεί αύριο για να δω αν μπορώ να τον εντοπίσω. Προσοχή παιδιά, η Κύπρος δεν είναι όπως ήταν! Ευχαριστώ Κύριε που έστειλες αυτές τις ιδιαίτερες ψυχές για προστασία στο μωρό μου σήμερα.

 * Φωτογραφία αρχείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top