ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεύμα και καύσιμα: Πλησιάζει η λήξη των επιδοτήσεων – Αυξήσεις που θα «κόβουν» την ανάσα - «Πολλά νοικοκυριά στα όρια της οικονομικής τους αντοχής»

Ρεύμα και καύσιμα: Πλησιάζει η λήξη των επιδοτήσεων – Αυξήσεις που θα «κόβουν» την ανάσα - «Πολλά νοικοκυριά στα όρια της οικονομικής τους αντοχής»

Για τις τιμές των καυσίμων αλλά και του ηλεκτρικού ρεύματος μίλησε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτή, Μάριος Δρουσιώτης στο ThemaOnline.

«Οι τιμές των καυσίμων θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα τουλάχιστον για το επόμενο 15νθήμερο. Αν βγουν λίγο πάνω θα πέσουν μετά κάτω. Γενικά θα είμαστε στο σημερινό επίπεδο που έχει 3 εβδομάδες που είναι το ίδιο. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε περισσότερο. Θα είναι 1-1,5 σεντ πάνω ή 1-1,5 σεντ κάτω. Την περασμένη εβδομάδα ήταν 1,5 σεντ πάνω, μετά από τρεις εβδομάδες σταθερότητας έβαλαν 1,5 σεντ πάνω κατά μέσο όρο», είπε συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με τον κύριο Δρουσιώτη, αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι το ότι τέλος του μήνα λήγει η επιδότηση στα καύσιμα (8 σεντ το λίτρο) αλλά και στο ηλεκτρικό ρεύμα.

«Η επιδότηση του ρεύματος τώρα είναι περίπου για ένα μέσο νοικοκυριό γύρω στα 70 ευρώ τη διμηνία, που είναι πολλά λεφτά. Εάν δεν ανανεωθούν οι επιδοτήσεις θα είναι άσχημα τα πράγματα. Στα καύσιμα, εάν δεν ανανεωθεί η επιδότηση, αυτόματα 1η του Μάρτη οι τιμές βγαίνουν 8,2 σεντ πάνω το λίτρο», σημείωσε.

«Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση πέραν από την επιδότηση», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτή ανέφερε ότι « η μείωση των καυσίμων το τελευταίο εξάμηνο, κρατά πολλά νοικοκυριά στα όρια της οικονομικής τους αντοχής. Εάν αυξηθούν ρεύμα και καύσιμα θα ξεπεραστούν αυτά τα όρια και δεν ξέρουμε τι θα γίνει»

«Θα έχουμε και αυξήσεις σε προϊόντα. Υπάρχει επιδότηση και για επιχειρήσεις για ρεύμα αλλά και για το πετρέλαιο. Τα αυτοκίνητα μεταφοράς των εταιριών και οι μηχανές κάποιων εταιριών λειτουργούν με καύσιμα. Αν βγει 8 σεντ πάνω, τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν τα προϊόντα και διανέμουν, ανεβάζουν το κόστος. Όταν αυξάνεται το κόστος των βιομηχανιών, οι βιομηχανίες τα φορτώνουν στους καταναλωτές. Οι τελευταίοι που πληρώνουν πάντα εμείς είμαστε», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο κύριος Δρουσιώτης επισήμανε ότι «αν δεν θα ανανεώσουν τις επιδοτήσεις, θα πρέπει να το πουν του κόσμου. Έχει κόσμο που δεν θα το αντέξει. Για ένα μέσο νοικοκυριό είναι 50 ευρώ αύξηση τον μήνα, ρεύμα και καύσιμα»

«Το 2023 γενικά θα είναι καλύτερο από το 2022 νοουμένου ότι θα συνεχιστούν οι επιδοτήσεις του 2022. Εάν δεν συνεχιστούν θα είναι χειρότερο», κατέληξε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top