ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύκολη υπόθεση η εξασφάλιση 100 υποστηρικτών για την Προεδρία του ΔΗΣΥ από τον Δημητρίου – «Δεν χρειάστηκε να σηκώσω ούτε ένα τηλέφωνο»

Εύκολη υπόθεση η εξασφάλιση 100 υποστηρικτών για την Προεδρία του ΔΗΣΥ από τον Δημητρίου – «Δεν χρειάστηκε να σηκώσω ούτε ένα τηλέφωνο»

Την ετοιμότητά του να δώσει τη μάχη μαζί με τους χιλιάδες περήφανους, όπως είπε, Συναγερμικούς, για την Προεδρία του ΔΗΣΥ, εξέφρασε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Παράταξης, Δημήτρης Δημητρίου, αποκαλύπτοντας πως ήταν εύκολο για τον ίδιο να εξασφαλίσει την στήριξη 100 μελών του κόμματος για να μπορέσει αύριο Τρίτη (21/2) να υποβάλει και επίσημα την υποψηφιότητά του.

Σε δηλώσεις του στο «Σίγμα» και στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο κ. Δημητρίου τόνισε ότι «είμαι έτοιμος, είμαι δυνατός να μπω σε αυτή τη μάχη μαζί με τους χιλιάδες περήφανους Συναγερμικούς, τους οποίους ζητώ τη στήριξή του, γιατί πιστεύω ότι σήμερα ο ΔΗΣΥ χρειάζεται μία ολική επανεκκίνηση. Μία προσπάθεια που θα αφήνει πίσω της λογικές μηχανισμών άλλων εποχών, λογικές επετηρίδων. Μία προσπάθεια όπου στόχος θα είναι να δυναμώσουμε, να μεγαλώσουμε τον ΔΗΣΥ», πρόσθεσε σημειώνοντας πως «πρώτο ζητούμενο η ενότητα, να ενώσουμε τα κομμάτια στον ΔΗΣΥ».

Όπως είπε, «για να επανεκκινήσουμε τον ΔΗΣΥ, χρειάζεται μία νέα ηγεσία η οποία να μπορεί να βάλει σε πράξη, να εφαρμόσει λογικές σύγχρονες που συνάδουν με αυτά που οι πολίτες σήμερα αντιμετωπίζουν και σκέφτονται».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η μαγκιά ή πεμπτουσία της πολικής ζωής της χώρας και η πεμπτουσία της ύπαρξης των πολιτικών κομμάτων, είναι να καταφέρουν να πείσουν τους πολίτες για την αξία των πολιτικών κομμάτων. Σημαντική παράμετρος σε αυτό, είναι να ξεκαθαρίσουμε στους πολίτες και να είναι αυτό ευρέως γνωστό σε όλους, πως ο ΔΗΣΥ υπηρετεί το συμφέρον των πολλών, το συμφέρον των πολιτών», επεσήμανε.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα ανέφερε στην γραπτή δήλωσή του ο πρώην Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, ο οποίος τελικά δεν θα διεκδικήσει την Προεδρία του κόμματος, αφού επεσήμανε πως «σέβομαι και τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Χάρη Γεωργιάδη και τον Γιώργο Παμπορίδη, τον οποίο γνωρίζω πολύ πιο πριν και από τον Χάρη Γεωργιάδη και από τον Αβέρωφ Νεοφύτου», είπε: «Θα πρέπει αυτή τη μάχη, να την δώσουμε με αξιοπρέπεια, με πολιτικό ήθος και με επιχειρήματα. Τουλάχιστον εγώ αυτό σκοπεύω να πράξω. Ο Γιώργος Παμπορίδης λέει κάποια πράγματα που είναι αλήθεια. Οι εκλογές γίνονται σε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, σε μεγάλη πίεση χρόνου. Θα μπορούσαν να γίνουν είτε λίγο αργότερα είτε να πάνε στο Τακτικό Εκλογικό Συνέδριο που είναι τον Μάιο. Ο Πρόεδρος της Παράταξης, υποχρεωμένος να λειτουργήσει και να προκηρύξει αμέσως την έκτακτη παγκύπρια εκλογική συνέλευση, επέλεξε να το κάνει στις 11 Μαρτίου», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την προσπάθεια εξασφάλισης της στήριξης 100 μελών του κόμματος για να μπορέσει να είναι υποψήφιος, ο κ. Δημητρίου τόνισε πως «δεν χρειάστηκε να σηκώσω ούτε ένα τηλέφωνο». «Με πήραν περισσότεροι για να δηλώσουν έτοιμοι να συνυπογράψουν την υποψηφιότητά μου. Κι αυτό είναι κάτι και που με συγκινεί και με χαροποιεί. Μακάρι να υπήρχε χώρος και για περισσότερους, γιατί κάποιοι δεν θα συμπεριληφθούν στη λίστα», εξήγησε.

Σε σχέση με την επαναφορά του εκλελεγμένου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο μητρώο του κόμματος, ο κ. Δημητρίου υπέδειξε πως «ο ΔΗΣΥ δεν είναι κόμμα των διαγραφών. Υποστήριξα με σθένος το περασμένο καλοκαίρι, σε μία μοναχική αν θέλετε πορεία, τη μη διαγραφή του κ. Χριστοδουλίδη και την Πέμπτη εισηγήθηκα και δημοσίως την ανάκληση των διαγραφών όλων όσων έθεσαν εαυτόν εκτός της Παράταξης. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα είναι ο εκπρόσωπος, με τη σύμφωνο γνώμη και του ΔΗΣΥ, κι εδώ θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και στον κ. Νεοφύτου για αυτή του τη πράξη, για αυτή του την ενέργεια, αλλά και στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στον Ευρωβουλευτή μας Λουκά Φουρλά, που συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα».

«Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σήμερα είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας του ΔΗΣΥ. Είναι εκεί και εκπροσωπεί την Κύπρο και σωστά πράξαμε για το καλό της Κύπρου, αλλά εκπροσωπεί, είναι στην οικογένεια του ΔΗΣΥ», είπε καλώντας καταληκτικά τα μέλη του ΔΗΣΥ να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές για ανάδειξη του νέου Προέδρου της Παράταξης.

Στο βίντεο όλες οι δηλώσεις του κ. Δημητρίου στο «Πρωτοσέλιδο»:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top