ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurostat: Σταθερή στο 7,4% ανεργία στην Κύπρο τον Ιανουάριο, στο 6,7% στην ευρωζώνη

 Eurostat: Σταθερή στο 7,4% ανεργία στην Κύπρο τον Ιανουάριο, στο 6,7% στην ευρωζώνη

Σταθερός στο 7,4% παρέμεινε ο εποχιακά προσαρμοσμένος δείκτης ανεργίας στην Κύπρο (6,7% στην ευρωζώνη, 6,1% στην ΕΕ) τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2022, μετά την αύξηση που είχε σημειωθεί τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον Νοέμβριο από το 7,3% (ο δείκτης είχε παραμείνει σταθερός στο 6,7% στην ευρωζώνη και στο 6,1% στην ΕΕ σε σχέση με τον Νοέμβριο) σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται πως ο δείκτης ανεργίας στην Κύπρο είχε αυξηθεί τον Νοέμβριο στο 7,3%, σε σχέση με 6,9% τον Οκτώβριο και σε σχέση με 6,0% τον Ιανουάριο του 2022.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat, τον Ιανουάριο του 2023 ο αριθμός των ανέργων στην ΕΕ βρισκόταν στα 13.227 εκατομμύρια άτομα, εκ των οποίων 11.288 εκατομμύρια στην ευρωζώνη. Σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2022, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 318 χιλιάδες στην ΕΕ και κατά 220 χιλιάδες στην ευρωζώνη.

Σε απόλυτους αριθμούς στην Κύπρο, ο αριθμός των ανέργων τον Ιανουάριο βρισκόταν στα 36 χιλιάδες άτομα, έχοντας σημειώσει αύξηση κατά 7 χιλιάδες άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2022 (29 χιλιάδες).

Όσον αφορά την ανεργία μεταξύ των νέων, 2.781 εκατομμύρια άτομα κάτω των 25 ετών ήταν άνεργοι στην ΕΕ τον Ιανουάριο του 2023, εκ των οποίων 2.286 εκατομμύρια στην ευρωζώνη.

Το ποσοστό των νέων ανέργων βρισκόταν στο 14,4% τον Ιανουάριο τόσο στην ΕΕ όσο και στην ευρωζώνη, καταγράφοντας μείωση από 14,5% και 14,3% αντίστοιχα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Σε απόλυτους αριθμούς, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2022, η ανεργία μεταξύ των νέων αυξήθηκε κατά 116 χιλιάδες στην ΕΕ και κατά 112 χιλιάδες στην ευρωζώνη.

Για την Κύπρο δεν υπάρχουν ενημερωμένα στοιχεία όσον αφορά την ανεργία μεταξύ των νέων τον Ιανουάριο του 2023. Τον Δεκέμβριο το ποσοστό των νέων ανέργων βρισκόταν στο 18,7%, το οποίο σε απόλυτους αριθμούς μεταφραζόταν σε 8 χιλιάδες άτομα.

Όσον αφορά την ανεργία σε σχέση με το φύλο, το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των γυναικών βρισκόταν τον Ιανουάριο στο 6,5% στην ΕΕ παραμένοντας σταθερό σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους άντρες βρισκόταν στο 5,7%, σημειώνοντας μικρή πτώση από 5,8% τον προηγούμενο μήνα.

Στην ευρωζώνη, ο δείκτης ανεργίας μεταξύ των γυναικών αυξήθηκε στο 7,2% (από 7,1% τον Δεκέμβριο), και μειώθηκε στο 6,2% (από 6,3%) όσον αφορά τους άντρες.

Στην Κύπρο, ο δείκτης ανεργίας μεταξύ των γυναικών παρέμεινε σταθερός στο 8,7% σε σχέση με τον Δεκέμβριο, ενώ μειώθηκε στο 6,1% (από 6,2%) όσον αφορά τους άντρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνέρχεται η ΕΚΤ: Πότε αναμένεται η επόμενη μείωση επιτοκίων – Η εικόνα της οικονομίας και η κατάσταση στην Κύπρο

Ηλεκτροδότηση: Πως προκύπτουν οι βλάβες; – Πόσο χρόνο χρειάζεται η αποκατάσταση και πόσο σημαντικό είναι να ενημερώνεται άμεσα η ΑΗΚ

Τον παρακολουθούσε για μέρες σε δρόμο της Λεμεσού – Του έδωσε γροθιά και πρόταξε μαχαίρι εναντίον του

Η προσευχή του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου με θέα τη θάλασσα - Δείτε φωτογραφία

Στάλθηκε μέσω Κύπρου ανθρωπιστική βοήθεια 200 τόνων προς τη ΓάζαΠρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

«Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top