ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα: «Δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν - Κάνω τίμια την προσπάθειά μου»

Αννίτα: «Δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν - Κάνω τίμια την προσπάθειά μου»

Για τις απειλές που δέχεται το τελευταίο διάστημα, καθώς και για την καταγγελία που έκανε χθες (6/3) στην Αστυνομία για διαρροή ψευδών ειδήσεων, μίλησε στον Alpha η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν», καθώς και πως η ίδια κάνει τίμια την προσπάθειά της.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, η κ. Δημητρίου αφού ανέφερε πως εδώ και καιρό λαμβάνει μηνύματα και απειλές, επεσήμανε πως «τα επί προσωπικού δεν τα σχολιάζω και δεν με απασχολούν, γιατί είμαστε δημόσια πρόσωπα. Γνωρίζω ότι θα λεχθούν πολλά. Όταν, όμως, αυτά τα ψεύδη και ανηθικότητες, πλέον, αγγίζουν είτε μέλη της οικογένειας μας ή για οποιοδήποτε πολίτη ξεχωριστά και θυματοποιούνται είτε επειδή έχουν σχέση μαζί μας είτε άλλως πως, δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση ανεκτό, πόσο μάλλον να παράγονται ποινικά αδικήματα είτε συγκάλυψη», πρόσθεσε.

Αυτά, πρόσθεσε η Πρόεδρος της Βουλής, δεν χωράνε σε μία δημοκρατία. «Ναι στην ελευθερία της έκφρασης, όχι όμως στην ασυδοσία, στην θυματοποίηση αθώων ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση είτε με τις δικές μας επιλογές είτε με μία προσπάθεια την οποία κάνουμε είτε άλλως πως. Κι επιτέλους στην πολιτική, να αναμετρηθούμε επί πολιτικών, όχι είτε προσωπικών επιλογών είτε με τον τρόπο που φαινόμαστε είτε άλλως πως. Φτάνει. Αυτά τα στερεότυπα, αυτές οι συμπεριφορές δεν έχουν λόγο σε μία δημοκρατία», ξεκαθάρισε περαιτέρω.

Την ίδια ώρα, έστειλε το σαφές μήνυμα ότι «οι οικογένειες μας να μείνουν εκτός οποιασδήποτε εκλογικής αναμέτρησης, πολιτικών θέσεων ή άλλως πως», ενώ ερωτηθείσα σχετικά υπέδειξε ότι «δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Δεν θέλω να πιστεύω ότι σχετίζεται με τις εκλογές, θα πω απλά ότι συμβαίνει τη δεδομένη συγκυρία και πραγματικά με παραξενεύει κι εμένα».

«Έχει αρκετό διάστημα που έχει αρχίσει αυτή η προσπάθεια παραγωγής λάσπης επί προσωπικού κι αυτά δεν με απασχολούν, γιατί και ο κόσμος ξέρει ποια είμαι, εγώ ξέρω ποια είμαι, κι αυτά δεν με αγγίζουν ούτε με επηρεάζουν καθόλου», συμπλήρωσε εκφράζοντας τη θέση πως «η ζημιά δεν γίνεται γιατί ο κόσμος με ξέρει πολύ καλά. Είμαι πολύ κοντά στον κόσμο, ξέρουν ποια είμαι και τι κάνω».

Παράλληλα, η κ. Δημητρίου τόνισε ότι «δεν έχω ποτέ μου κατηγορήσει κανένα». «Κάνω τίμια την προσπάθειά μου. Δεν έχω ποτέ μου κατηγορήσει κανένα. Να αναμετρηθούμε επί πολιτικών», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις της Προέδρου της Βουλής στο βίντεο:

Στηρίζει Αννίτα ο ΔΗΣΥ

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση για τις ψευδείς ειδήσεις με επίκεντρο την Πρόεδρο της Βουλής, εξέδωσε και ο ΔΗΣΥ.

Όπως αναφέρεται, «καταδικάζουμε στον ύψιστο βαθμό πρακτικές σαν κι αυτές που στόχο έχουν να διασύρουν προσωπικότητες και θεσμούς».

«Η διασπορά ψευδών ειδήσεων αποτελεί μια παγκόσμια μάστιγα της εποχής μας και μια απειλή για τη Δημοκρατία και το πολίτευμά μας, απέναντι στην οποία δεν πρέπει ως πολιτεία και κοινωνία να αφήσουμε κανένα περιθώριο υπαναχώρησης και ανοχής», προστίθεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top