ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτροπή Προσφύγων: Ζήτησε αύξηση κονδυλίου και επίσπευση διαδικασιών για χορηγίες για επιδιόρθωση προσφυγικών οικιών

Επιτροπή Προσφύγων: Ζήτησε αύξηση κονδυλίου και επίσπευση διαδικασιών για χορηγίες για επιδιόρθωση προσφυγικών οικιών

Την αύξηση του κονδυλίου που δαπανάται ως χορηγία για επιδιορθώσεις των προσφυγικών οικιών αυτοστέγασης, ζήτησε η Επιτροπή Προσφύγων στη συνεδρίασή της την Τρίτη. Επιπλέον, ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο διεύρυνσης της περιόδου ανέγερσης οικιών που εμπίπτουν στο σχετικό σχέδιο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, βουλευτή του ΑΚΕΛ Νίκο Κέττηρο, σήμερα δικαιούνται τη σχετική χορηγία, μετά από αίτησή τους, δικαιούχοι των οποίων οι οικίες ανεγέρθηκαν μεταξύ 1984 και 1990. Το κονδύλι, το οποίο για το 2023 ανέρχεται σε €1,6 εκ., αρκεί για σχεδόν 160 κατοικίες τον χρόνο, ενώ οι αιτητές είναι πολύ περισσότεροι. Είπε, επίσης, ότι η περίοδος ανέγερσης για την οποία ισχύει το σχέδιο, θα πρέπει να αναθεωρείται όσο περνά ο καιρός, για να εντάσσονται και μεταγενέστερες κατοικίες. Γι' αυτό τον σκοπό, ζήτησε από τους εκπροσώπους του Υπουργείου Εσωτερικών στοιχεία αναφορικά με το πόσες οικίες που εμπίπτουν στο σχέδιο υπάρχουν, πόσοι δικαιούχοι έχουν επωφεληθεί και πόσες οικίες υπάρχουν συνολικά.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Γιώργος Κάρουλλας, ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο απλοποίησης των διαδικασιών, τις οποίες χαρακτήρισε πολύ γραφειοκρατικές και να αφιερωθεί ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Προσφύγων με τους αρμόδιους φορείς για να εξεταστεί πώς μπορεί να γίνει αυτό πιο αποτελεσματικά, ούτως ώστε να μην καθυστερεί η καταβολή των χορηγιών, που σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και τα τρία χρόνια.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ, Μιχάλης Γιακουμής, σε δηλώσεις του μετά από τη συνεδρία της Επιτροπής, ανέφερε ότι "τα ποσά που προβλέπονται είναι και μικρά και καταβάλλονται με καθυστέρηση τριών ετών. Ως εκ τούτου, απαιτούμε την αύξηση του σχετικού κονδυλίου στον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και την επέκταση της υπό εξέτασης περιόδου". Πρόσθεσε ότι "αναμένουμε από τη νέα κυβέρνηση όπως υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της περί μίας νέας, ενιαίας προσφυγικής πολιτικής, έτσι ώστε να αποφύγουμε τη μεμονωμένη οικονομική ή άλλη διαχείριση των προβλημάτων που προκύπτουν στους προσφυγικούς συνοικισμούς".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top