ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ για 4μηνα: «Παρά τις δεσμεύσεις Χριστοδουλίδη για κατάργησή τους, αναφέρεται σε διορθωτικά μέτρα»

ΑΚΕΛ για 4μηνα: «Παρά τις δεσμεύσεις Χριστοδουλίδη για κατάργησή τους, αναφέρεται σε διορθωτικά μέτρα»

Δεν ικανοποίησε το ΑΚΕΛ η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στην επιστολή του Γενικού Γραμματέα του κόμματος, Στέφανου Στεφάνου, για το θέμα των εξετάσεων τετραμήνων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ, στην επιστολή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραδέχεται ότι «οι εξετάσεις τετραμήνων, όπως εφαρμόστηκαν στην πράξη, δεν φαίνεται να εξυπηρετούν τους στόχους τους οποίους είχαν θεσμοθετηθεί».

Ωστόσο, προσθέτει, «παρά τις ξεκάθαρες προεκλογικές του δεσμεύσεις για κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει στην επιστολή του ότι έχει ζητήσει από την ΥΠΑΝ να προχωρήσει άμεσα σε εντατική διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ‘με στόχο την αποτίμηση της υλοποίησης του θεσμού και τη λήψη διορθωτικών μέτρων’».

Παράλληλα, τονίζει το ΑΚΕΛ, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην απάντηση του αναφέρει ότι ‘στόχος της κυβέρνησης θα είναι η μείωση της βαρύτητας της εξέτασης των τετραμήνων, με ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών εντός Απριλίου 2023, καθώς και η υποβολή νέας ολοκληρωμένης πρότασης για την επόμενη χρονιά, εντός Ιουνίου 2023’».

«Σημειώνουμε, ότι εάν αυτή είναι η τελική θέση της κυβέρνησης να διατηρήσει τις εξετάσεις τετραμήνων και να προχωρήσει σε φτιασιδώματα, εκφράζουμε τη διαφωνία μας και θα προχωρήσουμε με την Πρόταση Νόμου που έχουμε ήδη καταθέσει στην Βουλή για κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων», σημειώνει το ΑΚΕΛ.

Υπενθυμίζεται πως, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πέραν από την κατάργηση του θεσμού των εξετάσεων, εισηγήθηκε όπως οι εξετάσεις του Α’ τετραμήνου, που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο, έχουν διαμορφωτικό χαρακτήρα και να μην συνυπολογισθούν στην τελική βαθμολογία των μαθητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top