ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΑΜ: «Επιθυμία μας να στηρίξουμε την Ουκρανία μέσω της Επιχείρησης EUMAM Ukraine».

ΥΠΑΜ: «Επιθυμία μας να στηρίξουμε την Ουκρανία μέσω της Επιχείρησης EUMAM Ukraine».

Τη διαβεβαίωση ότι η Κύπρος θα συνεχίσει την αμέριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη της προς την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό, έδωσε ο Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας, κατά τη Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διοργανώθηκε από τη Σουηδική Προεδρία, εκφράζοντας, παράλληλά, «την επιθυμία μας να συμβάλουμε και να παράσχουμε στήριξη στην Ουκρανία στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, μέσω της στήριξής μας στην Επιχείρηση EUMAM Ukraine».

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο κ. Γιωργάλλας ανέφερε πως «συμμετείχα στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διοργανώθηκε από τη Σουηδική Προεδρία. Είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τον Ουκρανό Υπουργό Άμυνας για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία».

Πραγματοποιήθηκε, πρόσθεσε, ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των κρατών μελών για τις προοπτικές στήριξης της ΕΕ προς την Ουκρανία με την παροχή υλικών για κάλυψη των άμεσων αναγκών της.

Ως Κύπρος, υπογράμμισε, «διαβεβαιώσαμε ότι θα συνεχίσουμε την αμέριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη μας προς την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό. Σημείωσα την επιθυμία μας να συμβάλουμε και να παράσχουμε στήριξη στην Ουκρανία στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, μέσω της στήριξής μας στην Επιχείρηση EUMAM Ukraine», επεσήμανε ο κ. Γιωργάλλας.

Στο γεύμα εργασίας, συνέχισε, «είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για ευρύτερα θέματα ασφάλειας και άμυνας στην περιφέρεια της Ευρώπης, στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και αντιπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίο»υ.

«Στο περιθώριο της Συνόδου είχα την ευκαιρία να συναντηθώ και να συνομιλήσω με αριθμό ομολόγων μου από κράτη μέλη της ΕΕ με τα οποία η Κυπριακή Δημοκρατία διατηρεί συμφωνίες διμερούς αμυντικής συνεργασίας, με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας κ. Jiří Šedivý, με τον οποίο ανταλλάξαμε απόψεις για θέματα συνεργασίας στην ανάπτυξη δυνατοτήτων έρευνας και καινοτομίας και με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις κ. Jean-Pierre Lacroix», κατέληξε ο ΥΠΑΜ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ετοιμάστε τα κοντομάνικα – Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας – Πότε αναμένονται μεμονωμένες βροχές

Η «καυτή πατάτα» στα χέρια της νέας Υπ. Δικαιοσύνης – Το κενό στις Κεντρικές Φυλακές, η υπερπληρότητα & τα βραχιολάκια

«Καμπανάκι» Διευθυντή Τμήματος Δασών ενόψει καλοκαιριού – «Θα είναι πιο δύσκολη η αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών» - Ο λόγος
Την «είδε»… Ρονάλντο ο Τατάρ - Λίγο έλειψε να «καρφώσει» πάνω στο δοκάρι - Δείτε βίντεο

Άδειες κυκλοφορίας: Λίγες μέρες μείνανε για την ανανέωση - Μετά έρχεται... επιβάρυνση

Αυτοί είναι οι νέοι διορισμοί του Νίκου Χριστοδουλίδη - Οι αποφάσεις του Υπουργικού

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top