FBI: Το TikTok απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ

FBI: Το TikTok απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ

Η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το TikTok για να ελέγξει δεδομένα εκατομμυρίων Αμερικανών χρηστών, δήλωσε σήμερα (8/3) ο διευθυντής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, σε ακρόαση στην αμερικανική Γερουσία, σημειώνοντας ότι αυτή η κινεζική εφαρμογή «βρίθει» ανησυχιών για την ασφάλεια.

Ο Ρέι τόνισε ενώπιον των μελών της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας σε μια ακρόαση σχετικά με τις παγκόσμιες απειλές για την ασφάλεια των ΗΠΑ, ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει το TikTok για να ελέγξει λογισμικό σε εκατομμύρια συσκευές και να καθοδηγεί αφηγήματα για να διχάσει τους Αμερικανούς σχετικά με την Ταϊβάν ή άλλα ζητήματα.

«Ναι, και θα ήθελα να επισημάνω σε αυτό το τελευταίο, συγκεκριμένα, ότι δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα βλέπαμε πολλά από τα εξωτερικά σημάδια ότι αυτό συμβαίνει, αν συνέβαινε», τόνισε ο διευθυντής του FBI σχετικά με τις ανησυχίες ότι η Κίνα θα μπορούσε να τροφοδοτήσει χρήστες με παραπληροφόρηση.

«Αυτό είναι ένα εργαλείο που είναι τελικά υπό τον έλεγχο της κινεζικής κυβέρνησης - και, για μένα, βρίθει ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια», τόνισε.

Ο Λευκός Οίκος υποστήριξε νομοθεσία που κατατέθηκε την Τρίτη από δώδεκα γερουσιαστές για να δώσει στην κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν νέες εξουσίες να απαγορεύσει το TikTok και άλλες τεχνολογίες που έχουν έδρα στο εξωτερικό, αν αυτές συνιστούν απειλές για την εθνική ασφάλεια. Η έγκριση ενίσχυσε τις προσπάθειες ορισμένων βουλευτών να απαγορεύσουν τη δημοφιλή εφαρμογή, η οποία ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance και χρησιμοποιείται από περισσότερους από 100 εκατομμύρια Αμερικανούς.

Άλλοι κορυφαίοι αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης της διευθύντριας Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Αβρίλ Χέινς, του διευθυντή της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς και του διευθυντή της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, Πολ Νακασόνε, συμφώνησαν στην ακρόαση ότι το TikTok αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Ο Νακασόνε εξέφρασε την Τρίτη ανησυχία κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στη Γερουσία σχετικά με τη συλλογή δεδομένων του TikTok και τη δυνατότητα διευκόλυνσης των επιχειρήσεων ευρείας επιρροής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ετοιμάστε τα κοντομάνικα – Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας – Πότε αναμένονται μεμονωμένες βροχές

Η «καυτή πατάτα» στα χέρια της νέας Υπ. Δικαιοσύνης – Το κενό στις Κεντρικές Φυλακές, η υπερπληρότητα & τα βραχιολάκια

«Καμπανάκι» Διευθυντή Τμήματος Δασών ενόψει καλοκαιριού – «Θα είναι πιο δύσκολη η αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών» - Ο λόγος
Την «είδε»… Ρονάλντο ο Τατάρ - Λίγο έλειψε να «καρφώσει» πάνω στο δοκάρι - Δείτε βίντεο

Άδειες κυκλοφορίας: Λίγες μέρες μείνανε για την ανανέωση - Μετά έρχεται... επιβάρυνση

Αυτοί είναι οι νέοι διορισμοί του Νίκου Χριστοδουλίδη - Οι αποφάσεις του Υπουργικού

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Την πεποίθηση ότι μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν μπορούν να «γράψουν ιστορία», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στη «Γενί Ντουζέν», στην πρώτη του συνέντευξη σε τουρκοκυπριακό μέσο μετά από τρία χρόνια, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ως Ελληνοκύπριοι δεν έχουμε Σχέδιο Β. Η μόνη δυνατή λύση είναι η επανένωση της Κύπρου. Το υφιστάμενο στάτους κβο δεν επιτρέπει στη χώρα μας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της».

BEST OF TOTHEMAONLINE