ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φωτιά» στους λογαριασμούς ρεύματος - Οι λόγοι που αυξάνονται οι τιμές - Αναμένεται μείωση;

«Φωτιά» στους λογαριασμούς ρεύματος - Οι λόγοι που αυξάνονται οι τιμές - Αναμένεται μείωση;

Πήραν φωτιά για τα καλά οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος, με την αύξηση στις τιμές τους να συνεχίζει ακάθεκτη, προκαλώντας άγχος σε πολλούς καταναλωτές που δυσκολεύονται ή δεν μπορούν να εξοφλήσουν.

Μιλώντας στο ThemaOnline, η Εκπρόσωπος Τύπου της Αρχής Ηλεκτρισμού, Χριστίνα Παπαδοπούλου, ανέφερε ότι δεν σημειώθηκε μέχρι στιγμής μείωση, με την κιλοβατώρα να κυμαίνεται στα 29 σεντ συμπεριλαμβανομένου του φόρου προστιθέμενης αξίας και άλλων τελών, τα οποία αποτελούν χρήματα που δεν εισπράττει η ΑΗΚ.

«Για παράδειγμα για κατανάλωση συνολικά 1000 κιλοβατώρων, ο πολίτης θα κληθεί να πληρώσει 290 ευρώ για μια διμηνία», εξήγησε.

Οι λόγοι που οι τιμές είναι αυξημένες - Έρχεται μείωση;

Ερωτηθείσα να αναμένεται να δούμε μείωση τους επόμενους μήνες, η κα. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι υπάρχει μια ελπίδα ότι θα μειωθούν ωστόσο κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις γιατί οι τιμές εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες.

«Οι τιμές είναι αυξημένες λόγω του πολέμου, των τιμών του πετρελαίου και των τιμών των δικαιωμάτων εκπομπών θερμοκηπιακών αερίων οι οποίες ανεβαίνουν και επηρεάζουν τις τιμές ρεύματος γιατί περιλαμβάνονται στις διατιμήσεις», πρόσθεσε.

Και με δόσεις η εξόφληση του λογαριασμού – Πότε κόβετε το ρεύμα

Σύμφωνα με την κα. Παπαδοπούλου, ο κόσμος μπορεί να εξοφλήσει τον λογαριασμό του και με μηνιαίες δόσεις, αν αντιμετωπίζει δυσκολίες να πληρώνει ανά διμηνία.

«Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες, κάνουμε διευκολύνσεις. Βλέπουμε την κάθε περίπτωση στην βάση των δικών τους ιδιαιτεροτήτων, είναι αναγκαίο οι πολίτες που δυσκολεύονται να επικοινωνούν μαζί μας», σημείωσε.

Αναφορικά με το πότε κόβεται το ρεύμα σε περίπτωση που δεν πληρωθεί ο λογαριασμός, η κα. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι όταν εκδοθεί ο λογαριασμός του ρεύματος για την διμηνία, έχει στην διάθεση του 21 μέρες για να τον εξοφλήσει, ενώ αποστέλλεται μετά και υπενθύμιση, δίνοντας στον καταναλωτή ακόμα 6 μέρες να πληρώσει.

Πράσινο φως από το Υπουργικό Συμβούλιο για επιδότηση του κόστους κατανάλωσης

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 22 Φεβρουαρίου, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την παράταση του μέτρου επιδότησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων για δύο πρόσθετους μήνες και συγκεκριμένα για τις τιμολογήσεις της περιόδου Μαρτίου – Απριλίου 2023 (αφορά κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου).

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού, το εκτιμώμενο κόστος ανέρχεται στα €30 εκατ. και καλύπτει 449.000 οικίες, 111.500 επιχειρήσεις, καθώς και καταναλώσεις για άντληση νερού με σκοπό την ύδρευση και την άρδευση. Η επιδότηση θα καλύψει τους οικιακούς, εμπορικούς, βιομηχανικούς χρήστες, καθώς και χρήστες νερού με σκοπό την ύδρευση ή/και άρδευση ή/και άντληση ομβρίων υδάτων διμηνιαίας διατίμησης.

Σημειώνεται ότι, η Κυβέρνηση έχει επιδοτήσει, συνολικά μέχρι σήμερα, το ποσό των 58,4 εκατ. ευρώ περίπου, σε 1.353.088 λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν εκδοθεί από την 1/9/2022 μέχρι 31/1/2023.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top