ΚΟΣΜΟΣ

Κατηγορίες προδοσίας αντιμετωπίζουν δημοσιογράφοι στη Γερμανία – Εισαγγελική έρευνα σε βάρος ιστοτόπου ειδήσεων

Κατηγορίες προδοσίας αντιμετωπίζουν δημοσιογράφοι στη Γερμανία – Εισαγγελική έρευνα σε βάρος ιστοτόπου ειδήσεων

Η κυβέρνηση της Γερμανίας ξεκίνησε χθες εισαγγελική έρευνα εναντίον ενός ιστοτόπου ειδησεογραφικής έρευνας στο διαδίκτυο για προδοσία, μετά από δημοσιεύματά της ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να εντείνει την παρακολούθηση του διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, είναι η πρώτη φορά μετά από μισόν αιώνα που δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες προδοσίας, και μερικοί κατήγγειλαν την κίνηση ως επίθεση στην ελευθερία του Τύπου. Το 1962, ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Φραντς Γιόζεφ Στράους αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από την απαγγελία ενάντια στο ειδησεογραφικό εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel της κατηγορίας για προδοσία, για ένα κεντρικό θέμα του που ισχυριζόταν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Δυτικής Γερμανίας ήταν ανέτοιμες να την υπερασπιστούν ενάντια στον κίνδυνο του κομμουνισμού κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

"Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας έχει ξεκινήσει έρευνα για υποψία προδοσίας σε άρθρα που εκδόθηκαν στο διαδικτυακό μπλογκ Netzpolitik.org," είπε εκπρόσωπος του γραφείου του. Πρόσθεσε ότι η κίνηση είναι αποτέλεσμα μιας καταγγελίας σε βαθμό κακουργήματος από την υπηρεσία πληροφοριών του εσωτερικού της Γερμανίας (Γραφείο για την Προστασία του Συντάγματος, ή BfV), για άρθρα για την ίδια την υπηρεσία που εμφανίστηκαν στην ιστοσελίδα του μπλογκ στις 25 Φεβρουαρίου και 15 Απριλίου. Το γραφείο ισχυρίζεται ότι τα άρθρα βασίζονταν σε  έγγραφα που έχουν διαρρεύσει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top