ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε απεργία πείνας ο Ρώσος δημοσιογράφος που συνελήφθη στο Αεροδρόμιο Λάρνακας – Ζητά άσυλο στη Κύπρο

Σε απεργία πείνας ο Ρώσος δημοσιογράφος που συνελήφθη στο Αεροδρόμιο Λάρνακας – Ζητά άσυλο στη Κύπρο

Σε απεργία πείνας κατήλθε μέσα από τις Κεντρικές φυλακές, όπου κρατείται, μετά τη σύλληψη του στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ο Ρώσος δημοσιογράφος Αντρέι Νεκράσοβ συνελήφθη κατά την άφιξη του στη Κύπρο στις 15 Ιουλίου, καθώς εναντίον του εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης από τις Ρωσικές αρχές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» ο Νεκράσοβ, μπήκε στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών του ρωσικού κράτους, λόγω της έντονης κριτικής που ασκούσε στη κυβέρνηση Πούτιν και στα στελέχη του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία».

Μάλιστα, η σύλληψη του Ρώσου δημοσιογράφου, έχει προκαλέσει την αντίδραση, της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα». Η οργάνωση ζητά την αποφυλάκιση του δημοσιογράφου, καθώς και την έγκριση του αιτήματος του για άσυλο στη Κύπρο, καθότι πιθανή έκδοση του στη Ρωσία θα τον φέρει αντιμέτωπο με πολυετή φυλάκιση, πράγμα που συνέβη με άλλους δημοσιογράφους στο παρελθόν, που τα «έβαλαν» με την κυβέρνηση Πούτιν.

Ο Νεκράσοβ, δεν συναινεί στην έκδοση του και στις 13 Αυγούστου, θα οδηγηθεί στο δικαστήριο για να εξεταστεί το αίτημα των Ρωσικών Αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νεκράσοβ, εργαζόταν στην εφημερίδα «Den», της πόλης Izhevsk, πρωτεύουσας της αυτόνομης περιοχής του Ουντμούρτ. Λόγω των συνεχών αποκαλύψεων του για σκάνδαλα που αφορούσαν το κόμμα «Ενωμένη Ρωσία», δεχόταν πιέσεις από τις μυστικές υπηρεσίες και έτσι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εργασία του για να εργοδοτηθεί σε άλλη εφημερίδα.

Μετέπειτα στην εφημερίδα «Izhevski Nabliudatel»  όπου ήταν και αρχισυντάκτης, εξακολουθούσε να δέχεται πιέσεις και έτσι συνέχισε να εργάζεται γράφοντας σε διάφορα Blogs.

Σύμφωνα με την καταγγελία της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα», εναντίον του ασκήθηκε δίωξη, μετά από καταγγελία του ιδιοκτήτη ενός εργοστασίου, καθώς ο Νεκράσοβ υπερασπιζόταν τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτό.

Φοβούμενος ότι θα έχει την ίδια κατάληξη με άλλους δημοσιογράφους, τον Περασμένο Μάρτιο εγκατέλειψε τη χώρα.   

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top