ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δροσίζουμε τη Λεμεσό χωρίς εκπομπές ρύπων» - Tο πρώτο βήμα του Δήμου για κλιματική ουδετερότητα

«Δροσίζουμε τη Λεμεσό χωρίς εκπομπές ρύπων» - Tο πρώτο βήμα του Δήμου για κλιματική ουδετερότητα

Η Λεμεσός είναι ανάμεσα στις πόλεις που επέλεξε η Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα NetZeroCities, για την πρόταση της «Δροσίζουμε τη Λεμεσό χωρίς εκπομπές ρύπων», η οποία αποτελεί και το πρώτο βήμα στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου Λεμεσού στο πρόγραμμα για τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της ΕΕ, μέχρι το 2030.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου, η Λεμεσός περιλαμβάνεται στις πρωτοπόρες ευρωπαϊκές πόλεις που χρηματοδοτεί η ΕΕ, ύστερα από ανταγωνιστικό πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, για να εκτελέσουν τα σχέδιά τους για την κλιματική αλλαγή, μέσα από το πρόγραμμα Pilot Cities – NetZeroCities.

«Αναλάβαμε να εφαρμόσουμε στην πράξη τρόπους να δροσίσουμε σπίτια και άλλα κτίρια στην πόλη μας με μικρότερη κατανάλωση ρεύματος κι επομένως λιγότερους ρύπους», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «αυτό θα γίνει με τρόπους απλούς, έξυπνους και δημιουργικούς, ένα πρώτο βήμα για την πράσινη ανάπτυξη της πόλης μας».

Το όλο εγχείρημα ανέλαβε ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κύπρου, το ΤΕΠΑΚ, το ΕΤΕΚ και τους Φίλους της Γης, που θα συζητήσουν με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (κυβέρνηση, επαγγελματίες, ιδιώτες, επιστήμονες, πολίτες) και θα το σχεδιάσουν σύμφωνα με το «Συμβόλαιο για το Κλίμα της Λεμεσού», που ετοιμάζεται με τη στενή συνεργασία του Δήμου, των ειδικών επιστημόνων και των ενεργών πολιτών.

Ο Δήμος Λεμεσού υπογραμμίζει ότι η πόλη δεν αποτελεί πειραματόζωο αλλά οδηγό και παράδειγμα για τις υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου και πως, μαζί με τις άλλες 99 ευρωπαϊκές πόλεις του προγράμματος EU Cities Mission, θα οδηγήσει στο δρόμο προς τις μηδενικές εκπομπές ρύπων μέχρι το 2030.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top