ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο δρόμος «καρμανιόλα» στην Πύλα: Επιστολές που απορρίφθηκαν - «Τι περιμένουν να θρηνήσουμε θύματα και μετά να μας λεν συλλυπητήρια;»

Ο δρόμος «καρμανιόλα» στην Πύλα: Επιστολές που απορρίφθηκαν - «Τι περιμένουν να θρηνήσουμε θύματα και μετά να μας λεν συλλυπητήρια;»

Δρόμο «καρμανιόλα», αποκαλούν οι κάτοικοι της Πύλας τη συγκεκριμένη ευθεία, καθώς συχνά συμβαίνουν σοβαρά ατυχήματα αλλά και μικροτροχαία.

Πρόκειται για ένα πλατύ και μακρύ δρόμο όπου πολύ εύκολα μπορούν οι οδηγοί να χάσουν τον έλεγχο, όπως και έγινε πολλές φορές, αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής. Είναι ο δρόμος από την έξοδο (αυτοκινητόδρομου) Πύλας προς το χωριό, η ονομαζόμενη Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Από θαύμα, αναφέρει κάτοικος γλίτωσαν ζωές μέχρι στιγμής. Πέντε σοβαρά τροχαία μέσα σε δυο χρόνια.

Κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν αρκετές φορές να προειδοποιήσουν τις αρχές για το συγκεκριμένο δρόμο, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκαν μάρτυρες σε σοβαρά τροχαία.

Αυτοκίνητα αναποδογυρίστηκαν, άλλο αυτοκίνητο συγκρούστηκε σε τοίχο-περίφραξη μπουκάροντας στην αυλή σπιτιού, ένα άλλο αυτοκίνητο χτύπησε πεζή γυναίκα, ενώ σε άλλη περίπτωση αυτοκίνητο προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα έξω από ιδιωτική σχολή με παιδιά.

Πέντε σοβαρά τροχαία και οι αρχές δεν έλαβαν κανένα προστατευτικό μέτρο, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Το τελευταίο τροχαίο αρχές Μαρτίου του 2023, ήταν η σταγόνα στο ποτήρι που ξεχείλισε, για όσους ζουν στην περιοχή . Δυο οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους ενώ ως εκ θαύματος δεν χάθηκε ζωή.

Αναποδογυρίστηκε όχημα - Από θαύμα γλίτωσαν

Λίγο καιρό πριν, άλλα τροχαία έκοψαν την ανάσα των κατοίκων

Στα μέσα του 2021 αυτοκίνητο αναποδογυρίστηκε μετά από σύγκρουση με άλλο όχημα. Η εικόνα σοκάρει. 

Έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα έξω από σχολή με παιδιά

Την ίδια χρονιά ένα μήνα σχεδόν αργότερα στις 25/9/21, ένα άλλο αυτοκίνητο έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα έξω από ιδιωτική σχολή με παιδιά.

Σύμφωνα με μάρτυρες, από τύχη εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν γονείς με παιδιά στο σημείο όπου σταθμεύουν. «Εκεί κατεβάζουν γονείς τα παιδιά τους επειδή έχει μια σχολή - εργαστήρι απασχόλησης. Μιλάμε για μικρά παιδιά από 3.5 χρονών»

Όπως ανέφερε τότε η ιδιοκτήτρια του οχήματος που χτύπησαν , «Ξέφυγε από το δρόμο και χτύπησε πάνω στο όχημα μου που ήταν σταθμευμένο. Λίγα λεπτά μετά αν γινόταν θα είχαμε τραυματίες διότι κρατούσα το παιδί μου βγαίνοντας να το βάλω στο αυτοκίνητο.  Κινδυνεύουν και τα παιδιά μας, αφού στο δρόμο αυτό λειτουργούν σχολεία αλλά και εργαστήρια/φροντιστήρια, στα οποία μπαινοβγαίνουν καθημερινά. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο

Πεζή παρασύρθηκε από όχημα 

Σε ακόμα μια περίπτωση το Φεβρουάριο του 2018 γυναίκα πεζή (περπατούσε αριστερά του δρόμου στην ίδια κατεύθυνση) παρασύρθηκε από αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να καταλήξει στον χειρουργικό θάλαμο με κατάγματα πλευρών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας .

Όχημα προσέκρουσε σε τοίχο και μπούκαρε σε αυλή σπιτιού

Φόβος και ανησυχία για την ζωή τους και των παιδιών τους, όσοι έχουν οικίες δίπλα από το δρόμο "καρμανιόλα".  Σε μια άλλη περίπτωση όχημα έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε τοίχο μπουκάροντας στην αυλή του σπιτιού. Από τύχη δεν βρίσκονταν παιδιά στην αυλή.

Στις πιο κάτω φωτογραφίες φαίνεται ο τοίχος-περίφραξη που έχει σπάσει από την σύγκρουση και τα κομμάτια τοίχου στην επόμενη φωτογραφία καταδεικνύουν την σφοδρότητα του τροχαίου.

Ιδού η επιστολή που απορρίφθηκε

Το ThemaOnline εξασφάλισε μια από τις προειδοποιητικές επιστολές διαμαρτυρίας που στάλθηκαν από κάτοικο στις αρμόδιες Αρχές και απορρίφθηκαν από το τμήμα Οδικών Εργων.

Επανειλημμένες προειδοποιήσεις και στα social media μετά την απόρριψη 

Η απόρριψη των επιστολών, έφερε αγανάκτηση στους πολίτες, οι οποίοι συνεχίζουν να προειδοποιούν δημοσιεύοντας ακόμα και στα social media, την ανησυχία τους για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου δρόμου.

«Τι περιμένουν να θρηνήσουμε θύματα και μετά να μας λεν συλλυπητήρια;»

Κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας εξέφρασε την απογοήτευση, το φόβο και την αγανάκτηση που αισθάνονται οι δημότες της συγκεκριμένης περιοχής.

«Η υπάρχουσα κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Κάθε καθυστέρηση και κωλυσιεργία, καθιστά άμεσα υπεύθυνους όλους τους έχοντες της αρμοδιότητας.

Εκφράζω την έντονη οργή και αγανάκτησή μου για εγκληματική αμέλεια. Τι περιμένουν να θρηνήσουμε θύματα; Να κλάψουμε τα παιδιά της γειτονιάς μας και μετά να μας λεν συλλυπητήρια για να πράξουν αυτά που θα έπρεπε και φωνάζαμε τόσο καιρό;»

Προσπάθειες και από το Κοινοτικό Συμβούλιο Πύλας

Επιστολές και από το Κοινοτικό Συμβούλιο Πύλας προς αρμόδιες αρχές, για επίλυση του θέματος επικινδυνότητας στη συγκεκριμένη Λεωφόρο, καθώς πρόκειται για ένα δρόμο με πλάτος 22 μέτρα από το ένα πεζοδρόμιο στο απέναντι, όπως αναφέρει ο κ.Μυτίδης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύλας, Σίμο Μυτίδη, ανέφερε στην ιστοσελίδα μας, ότι αναμένουν μέχρι το Πάσχα απόφαση από το Φορέα Κυκλοφοριακών Μελετών.

«Εμείς σαν Κοινοτικό Συμβούλιο κάναμε κάποιες εισηγήσεις, όπως να τοποθετηθούν κάμερες, κυρτώματα και να ληφθούν άλλα μέτρα». 

«Εντοπίζεται πρόβλημα στην περιοχή με ταχύτητες - Γίνονται καθημερινοί έλεγχοι»

Γίνονται καθημερινοί έλεγχοι από μέλη τροχαίας, ανέφερε σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λαρνακας, Χάρης Χατζηγιασεμή. 

Το 2022 έχουν αναφερθεί πέντε ατυχήματα με ζημίες και ένα με ελαφρούς τραυματισμούς, ενώ γενικά στην περιοχή της Πύλας έχουν αναφερθεί 13 περιστατικά τροχαίων μόνο με ζημιές.

Σύμφωνα με τον κ.Χατζηγιασεμή, στην περιοχή εντοπίζεται πρόβλημα με ταχύτητες, για αυτό και πραγματοποιούνται καθημερινοί έλεγχοι «από μέλη της τροχαίας και του υποσταθμού Ορόκλινης που περιπολεί την περιοχή».

Όσο για το αίτημα του κοινοτικού Συμβουλίου για κυρτώματα έχει απορριφθεί από τον Φορέα Κυκλοφοριακών Μελετών. Το νέο αίτημα με νέα πρόταση για τοποθέτηση καμερών, είναι υπό εξέταση.

Όπως ανέφερε ο κ.Χατζηγιασεμή: «όταν θα λειτουργήσει το πρόγραμμα κινητών καμερών, και αφού πρώτα μελετηθεί το αίτημα με στατιστικά δεδομένα, αν θεωρηθεί ότι επιβάλλεται στο συγκεκριμένο δρόμο να τοποθετηθεί κάμερα, τότε θα τοποθετηθεί».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top