ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠ, ΡΙΚ, πρεσβευτής στην Αθήνα στη λίστα του Προέδρου

ΚΥΠ, ΡΙΚ, πρεσβευτής στην Αθήνα στη λίστα του Προέδρου

Αποφάσεις για διορισμούς σε θέσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα κληθεί να πάρει σύντομα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πρόκειται για τη θέση του προϊσταμένου στην Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών, την προεδρία του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου και του πρεσβευτή της Δημοκρατίας στην Αθήνα. Αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί αλλά όλα δείχνουν ότι με την επιστροφή του από την Αθήνα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα τακτοποιήσει μερικές από τις πιο πάνω εκκρεμότητες.

Στην ΚΥΠ θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η αποχώρηση του επί σειρά ετών προϊστάμένου της, Κυριάκου Κούρου, του οποίου η θητεία χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα επιτυχημένη. Ο Κυριάκος Κούρος είναι διπλωμάτης καριέρας και θα επιστρέψει στη διπλωματική υπηρεσία, για αξιοποίηση σε κάποιο άλλο πόστο. Η πλήρωση της θέσης του προϊστάμενου της ΚΥΠ θα λαμβάνει υπόψη την πρόθεση του Προέδρου Χριστοδουλίδη για στη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Αγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη θέση του πρεσβευτή της Δημοκρατίας στην Αθήνα. Η θητεία του Κυριάκου Κενεβέζου λήγει αύριο 15 Μαρτίου και ήδη έχει προκηρυχθεί η θέση για εκδήλωση ενδιαφέροντος, από μέλη του διπλωματικού σώματος. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αποφάσισε ότι στη θέση του πρεσβευτή θα διοριστεί στέλεχος της διπλωματικής υπηρεσίας.

Ως ιδιαίτερα επείγουσα θεωρείται η ανάγκη για πλήρωση της θέσης του προέδρου του ΡΙΚ, μετά την παραίτηση του Μιχάλη Μιχαήλ. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης βρίσκεται στην αναζήτηση πιθανών διαδόχων του κ. Μιχαήλ. Πρόθεση του Προέδρου είναι ο διορισμός ενός γνώστη του αντικειμένου, με διοικητικές ικανότητες, για να μπορέσει να υλοποιήσει το στόχο της αναβάθμισης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, η οποία αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα.

Οι επιτρόποι

Στη λίστα του Νίκου Χριστοδουλίδη περιλαμβάνονται και οι διορισμοί σε θέσεις επιτρόπων που υπάγονται στον ίδιο, όπως είναι ο επίτροπος Προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα και ο επίτροπος του Πολίτη. Ο πρόεδρος ακόμη δεν έχει πάρει οποιαδήποτε απόφαση και όπως έχει αναφέρει, πρόθεση είναι η επανεξέταση των αρμοδιοτήτων και της δουλειάς ενός εκάστου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Αμμόχωστο - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 76χρονου που έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία

Ανείπωτη τραγωδία - Βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή στο Μακάρειο

Θερμοπληξία vs ηλίαση: Η διαφορά τους, τα συμπτώματα και όσοι διατρέχουν κίνδυνο - Όσα πρέπει να προσέξουμε

Αυτές οι ομάδες πληθυσμού έχουν δικαίωμα σε χαμηλότερη χρέωση στο ρεύμα - Ποιος επωμίζεται το κόστος;

Επεκτείνεται το όριο ηλικίας στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων - Τι ισχύει για ιδιωτικά και τι για δημόσια νηπιαγωγεία

Στην Κύπρο τυχερός του τζόκερ - Αυτό είναι το ποσό που κερδίζειΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών, είπε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία για την παρουσίαση της Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top