Φοβάστε την άνοια; Υπάρχει τρόπος να μειώσετε τον κίνδυνο

Φοβάστε την άνοια; Υπάρχει τρόπος να μειώσετε τον κίνδυνο

Γνωρίζατε ότι θα μπορούσατε να αποτρέψετε τον κίνδυνο άνοιας με τη βοήθεια της διατροφής; Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Newcastle αποκαλύπτουν ποιος τύπος διατροφής είναι πιο ευεργετικός για την υγεία του εγκεφάλου

Όσο μεγαλώνουμε, η προσπάθειά μας να παραμείνουμε υγιείς εντείνεται. Η «μάχη» ενάντια στη γήρανση είναι μια μεγάλη πρόκληση και είναι πολλοί οι παράγοντες του τρόπου ζωής που πρέπει να καταπολεμήσουμε. Σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή, όμως, έχουμε συμμάχους, που μπορεί να κρύβονται στις πιο απλές καθημερινές συνήθειες. Μια τέτοια είναι και η διατροφή, η οποία αδιαμφισβήτητα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία του οργανισμού. Θρεπτικές επιλογές μπορούν να δώσουν σημαντική ώθηση στο σώμα, ενώ αντίθετα τα «ένοχα» τρόφιμα είναι ικανά να προκαλέσουν, σε βάθος χρόνου, μια σειρά από λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά προβλήματα.

Ένας υγιής οργανισμός περιλαμβάνει πρώτα και κύρια έναν δυνατό εγκέφαλο. Αναρίθμητες μελέτες αναζητούν κατά καιρούς τους παράγοντες που επηρεάζουν την εγκεφαλική λειτουργία. Νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο BMC Medicine, υποστηρίζει ότι αυτή εξαρτάται σε αξιόλογο βαθμό από τη διατροφή. Ειδικότερα, μελετητές από το Πανεπιστήμιο του Newcastle υποστηρίζουν ότι όσοι υιοθετούν μια μεσογειακή διατροφή αντιμετωπίζουν έως και 23% μειωμένο κίνδυνο να εμφανίσουν άνοια.

Η νέα έρευνα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες του είδους της, αξιολογώντας τη διατροφή 60.298 ατόμων από τη UK Biobank. Οι μελετητές παρακολούθησαν τους συμμετέχοντες για σχεδόν μία δεκαετία, βαθμολογώντας τους ανάλογα με το κατά πόσο η διατροφή που ακολουθούσαν προσομοίαζε στα βασικά χαρακτηριστικά της μεσογειακής διατροφής. Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς μελέτης διαπιστώθηκαν 882 περιπτώσεις άνοιας.

Μειωμένος κίνδυνος ακόμη και σε όσους έχουν γενετική προδιάθεση.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για όλους, νέα εποχή με άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για όλους, νέα εποχή με άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού»

Κύριος στόχος της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουμε επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα την κοινωνία μας ειδικά σε μια περίοδο μεγάλων γεωπολιτικών ανακατατάξεων και προκλήσεων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην ομιλία του κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αγοράς Ηλεκτρισμού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE