ΥΓΕΙΑ

Φοβάστε την άνοια; Υπάρχει τρόπος να μειώσετε τον κίνδυνο

Φοβάστε την άνοια; Υπάρχει τρόπος να μειώσετε τον κίνδυνο

Γνωρίζατε ότι θα μπορούσατε να αποτρέψετε τον κίνδυνο άνοιας με τη βοήθεια της διατροφής; Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Newcastle αποκαλύπτουν ποιος τύπος διατροφής είναι πιο ευεργετικός για την υγεία του εγκεφάλου

Όσο μεγαλώνουμε, η προσπάθειά μας να παραμείνουμε υγιείς εντείνεται. Η «μάχη» ενάντια στη γήρανση είναι μια μεγάλη πρόκληση και είναι πολλοί οι παράγοντες του τρόπου ζωής που πρέπει να καταπολεμήσουμε. Σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή, όμως, έχουμε συμμάχους, που μπορεί να κρύβονται στις πιο απλές καθημερινές συνήθειες. Μια τέτοια είναι και η διατροφή, η οποία αδιαμφισβήτητα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία του οργανισμού. Θρεπτικές επιλογές μπορούν να δώσουν σημαντική ώθηση στο σώμα, ενώ αντίθετα τα «ένοχα» τρόφιμα είναι ικανά να προκαλέσουν, σε βάθος χρόνου, μια σειρά από λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά προβλήματα.

Ένας υγιής οργανισμός περιλαμβάνει πρώτα και κύρια έναν δυνατό εγκέφαλο. Αναρίθμητες μελέτες αναζητούν κατά καιρούς τους παράγοντες που επηρεάζουν την εγκεφαλική λειτουργία. Νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο BMC Medicine, υποστηρίζει ότι αυτή εξαρτάται σε αξιόλογο βαθμό από τη διατροφή. Ειδικότερα, μελετητές από το Πανεπιστήμιο του Newcastle υποστηρίζουν ότι όσοι υιοθετούν μια μεσογειακή διατροφή αντιμετωπίζουν έως και 23% μειωμένο κίνδυνο να εμφανίσουν άνοια.

Η νέα έρευνα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες του είδους της, αξιολογώντας τη διατροφή 60.298 ατόμων από τη UK Biobank. Οι μελετητές παρακολούθησαν τους συμμετέχοντες για σχεδόν μία δεκαετία, βαθμολογώντας τους ανάλογα με το κατά πόσο η διατροφή που ακολουθούσαν προσομοίαζε στα βασικά χαρακτηριστικά της μεσογειακής διατροφής. Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς μελέτης διαπιστώθηκαν 882 περιπτώσεις άνοιας.

Μειωμένος κίνδυνος ακόμη και σε όσους έχουν γενετική προδιάθεση.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top