LIKE ONLINE

Wall Street Journal: Οι ΗΠΑ απειλούν με απαγόρευση του TikTok, εκτός αν πουλήσουν μερίδια οι Κινέζοι ιδιοκτήτες

Wall Street Journal: Οι ΗΠΑ απειλούν με απαγόρευση του TikTok, εκτός αν πουλήσουν μερίδια οι Κινέζοι ιδιοκτήτες

Η Wall Street Journal σε δημοσίευμα της αναφέρει ότι οι ΗΠΑ ασκού πιέσεις στους Κινέζους ιδιοκτήτες του TikTok και απειλούν να απαγορεύσουν την εφαρμογή τους, εκτός κι αν εκείνοι πουλήσουν μερίδιο τους.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα της wsj.com, η διαχειρίστρια εταιρεία ByteDance της κινεζικής εφαρμογής που κάνει θραύση, κατηγορείται ότι διαρρέει προσωπικά δεδομένα στο κινεζικό κράτος.

Έτσι, η αμερικανική κυβέρνηση ζητάει να αγοράσουν μερίδιο άλλοι ιδιώτες -αν όχι και δυτικοί-, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα μπορεί να γίνει ή υπάρξει κάποια διαρροή, αφού θα μπορεί εύκολα να εντοπιστεί σε αυτή την περίπτωση,

Το TikTok λοιπόν, έχει προσπαθήσει να καθησυχάσει τις ΗΠΑ με μια πρωτοβουλία διαφάνειας, βάσει της οποίας τα δεδομένα θα αποθηκεύονται σε διακομιστές στις ΗΠΑ ή την Ευρώπη

Ο Ουάνγκ Ουενμπίν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε πως η Ουάσινγκτον «μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει αποδείξεις ότι το TikTok απειλεί την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ» και ότι «οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για θέματα ασφάλειας δεδομένων, να σταματήσουν τις αδικαιολόγητες επιθέσεις και να προσφέρουν ένα εμπορικό περιβάλλον ανοικτό, δίκαιο, αμερόληπτο και χωρίς διακρίσεις στις ξένες εταιρείες».

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top