ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση ΑΚΕΛ σε Αναστασιάδη για τα διαβατήρια - «Θα λογοδοτήσει ή όχι για τη θεσμική διαφθορά που εξευτέλισε τη χώρα»

Επίθεση ΑΚΕΛ σε Αναστασιάδη για τα διαβατήρια - «Θα λογοδοτήσει ή όχι για τη θεσμική διαφθορά που εξευτέλισε τη χώρα»

«Οι εκλογές δεν παραγράφουν τα σκάνδαλα της δεκαετίας Αναστασιάδη-Συναγερμού», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

Όπως σημειώνει ο κ. Κουκουμάς «ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος επέδωσε κατηγορητήριο για 7 αδικήματα στο δικηγορικό γραφείο «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης» και την ιδιωτική εταιρεία Imperium Services Limited, στα πλαίσια της έρευνας του Συλλόγου για την υπόθεση των χρυσών διαβατηρίων. Αυτή η εξέλιξη υπενθυμίζει σε όλους τη θεσμική διαφθορά και την εμπλοκή του τέως Προέδρου στο σκάνδαλο των διαβατηρίων.

Το ΑΚΕΛ επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση ότι τα σκάνδαλα της δεκαετίας Αναστασιάδη-Συναγερμού δεν είναι «περασμένα ξεχασμένα». Οι εκλογές δεν παραγράφουν τα σκάνδαλα της δεκαετίας. Το αίτημα για κάθαρση και λογοδοσία όσων εξευτέλισαν τον τόπο παραμένει για εμάς αλλά και για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας επιτακτικό. Το κόμμα του Νίκου Αναστασιάδη, η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη και τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτή πρέπει να πάρουν θέση.

Τι θα γίνει με τη διαλεύκανση του σκανδάλου των χρυσών διαβατηρίων και την προσαγωγή στη Δικαιοσύνη των εμπλεκόμενων; Θα συνεχιστεί η σιωπή και η ατιμωρησία; Θα λογοδοτήσει ή όχι ο Νίκος Αναστασιάδης για τη θεσμική διαφθορά που εξευτέλισε τη χώρα ανά το παγκόσμιο.

Όλοι θα πρέπει να συναισθανθούν ότι η Κύπρος δεν πρόκειται να γυρίσει πραγματικά σελίδα χωρίς κάθαρση, λογοδοσία και τιμωρία για όσα διαπράχθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top