Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Ανέθεσε στον Αρέστη την ετοιμασία πρότασης για σύσταση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Ανέθεσε στον Αρέστη την ετοιμασία πρότασης για σύσταση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης πραγματοποίησε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνάντηση με τον κ. Γιώργο Αρέστη, πρώην Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου και τέως Δικαστή του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  στον οποίο και ανέθεσε την ετοιμασία πρότασης προς την εκτελεστική εξουσία για σύσταση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου.

Η σύσταση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο πλαίσιο της Συμμετοχικής Δημοκρατίας και των Θεσμικών Μεταρρυθμίσεων.

Το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο θα αποτελείται από προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους και θα έχει την ευθύνη ετοιμασίας καταλόγου για διορισμούς τον οποίο θα υποβάλλει στην Εκτελεστική Εξουσία. 

Σε πρώτη φάση, η αρμοδιότητα του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου θα καλύπτει τους διορισμούς των μελών των Ημικρατικών Οργανισμών. Η εκτελεστική εξουσία, στη βάση των εισηγήσεων του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, θα διορίζει τα μέλη των Ημικρατικών Οργανισμών.

Ο κατάλογος προσώπων τον οποίο θα προτείνει το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο προς την εκτελεστική εξουσία θα προκύπτει μέσα από ανοικτή διαδικασία πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επιστολές Χριστοδουλίδη και ΥΠΕΞ προς θεσμούς ΕΕ και αλλού για δίωξη Σενέρ Λεβέντ

Επιστολές Χριστοδουλίδη και ΥΠΕΞ προς θεσμούς ΕΕ και αλλού για δίωξη Σενέρ Λεβέντ

Επιστολή προς τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απέστειλε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για την κλιμακούμενη δίωξη του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ από την Τουρκία, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE