ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Εργασίας: Έλαβε λαϊκή εντολή ο ΠτΔ - «Η εθνική ενότητα αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα και οφείλουμε να τον στηρίξουμε»

Υπ. Εργασίας: Έλαβε λαϊκή εντολή ο ΠτΔ - «Η εθνική ενότητα αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα και οφείλουμε να τον στηρίξουμε»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε την λαϊκή εντολή προτάσσοντας ότι η εθνική ενότητα αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα, για την οικοδόμηση της οποίας εργάζεται με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα, και τον οποίο οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε, ανέφερε το Σάββατο ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου.

Σε ομιλία κατά την Πανηγυρική Δοξολογία που τελέστηκε το πρωί, στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στη Λευκωσία, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Υπουργός Εργασίας είπε ότι οδεύουμε προς το μέλλον ενωμένοι, διακρίνουμε τα μεγάλα από τα μικρά, τα ασήμαντα από τα σημαντικά και αντιμετωπίζουμε μαζί τις μεγάλες προκλήσεις της χώρας.

«Εργαζόμαστε μαζί για την συνοχή της κοινωνίας και για την ανάπτυξη της οικονομίας, για το συμφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συνεχίζουμε ομαλά και σταθερά για να πετύχουμε περισσότερα, ανταποκρινόμενοι στις ελπίδες και στις προσδοκίες των πολιτών για πρόοδο και ανανέωση, σε συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας», ανέφερε ο Υπουργός.

Ο κ. Παναγιώτου επεσήμανε πως ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο κακός μας εαυτός, είναι το σαράκι της φυλής, είναι ο καταραμένος διχασμός και η Κύπρος ιστορικά πλήρωσε την διχόνοια ακριβά.

«Ευθύνη ολονών μας είναι διαφύλαξη της ενότητας που αποτελεί την κεφαλαιώδη προϋπόθεση για να νικήσουμε, για να δημιουργήσουμε και να μεγαλουργήσουμε», ανέφερε.

Για την εθνική επέτειο ο Υπουργός Εργασίας είπε ότι σήμερα γιορτάζουμε την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και πως ο Υψηλάντης, Αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας, όρισε την ημέρα αυτή «ως ευαγγελιζομένη την πολιτικήν λύτρωσιν του ελληνικού έθνους» για να γεννηθεί το σύγχρονο ελληνικό κράτος.

Επίσης σήμερα, συνέχισε, γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, όπου ο Ταξιάρχης Αρχάγγελος Γαβριήλ ανήγγειλε στην Παρθένο πως είναι ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας της, μεταφέροντας το μήνυμα της επικείμενης γεννήσεως του Θεανθρώπου.

Ανέφερε ότι σήμερα εμείς, αναλογιζόμενοι τα δεδομένα της κάθε εποχής, οφείλουμε να αναγνωρίζουμε με δέος το μεγαλείο των Ελλήνων που τόλμησαν να ξεσηκωθούν και να σταθούν απέναντι σε μια αυτοκρατορία, να την πολεμήσουν και να την νικήσουν.

«Όπως εξάλλου αργότερα έπραξαν απέναντι σε μία άλλη κατά το έπος του 40. Και όπως εξάλλου έπραξαν ξανά κατά τον αγώνα της ΕΟΚΑ. Επειδή οι αυτοκρατορίες είναι πανίσχυρες μέχρι που συναντούν λαούς αποφασισμένους να αγωνιστούν ενωμένοι για την ελευθερία τους», είπε ο Υπουργός Εργασίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:«Το ΑΚΕΛ είναι αποφασισμένο να δώσει τολμηρές λύσεις» - Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κεντρική Επιτροπή

«Το ΑΚΕΛ είναι αποφασισμένο να δώσει τολμηρές λύσεις» - Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κεντρική Επιτροπή

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ συζήτησε σήμερα τα αποτελέσματα των εκλογών της 9ης Ιουνίου στις οποίες καταγράφηκε αφ’ ενός ένα αδιαμφισβήτητα αρνητικό αποτέλεσμα για το ΑΚΕΛ στις Ευρωεκλογές και αφετέρου μια σημαντική επιτυχία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top