Εκτός ελέγχου παραμένει η μεγάλη δασική πυρκαγιά στην ανατολική Ισπανία

Εκτός ελέγχου παραμένει η μεγάλη δασική πυρκαγιά στην ανατολική Ισπανία

Επτακόσιοι Ισπανοί πυροσβέστες μάχονται με την πρώτη μεγάλη δασική πυρκαγιά της σεζόν, η οποία εξαπλώνεται εκτός ελέγχου 48 ώρες μετά την εκδήλωσή της.

Η φωτιά έχει προκαλέσει την απομάκρυνση 1.500 ανθρώπων από κοινότητα βόρεια της Βαλένθια στην ανατολική Ισπανία.

Τα μέτωπα κατακαίνε εκτάσεις στην περιοχή της Βιλανουέβα ντε Βιβέρ. Σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες πρόκειται για πυρκαγιά υψηλού βαθμού δυσκολίας που συνοδεύεται από αντίξοες καιρικές συνθήκες, παρόμοιες με του καλοκαιριού.

Το 2022 ήταν μια μαύρη χρονιά για τις δασικές πυρκαγιές στην Ευρώπη. Η Ισπανία υπήρξε η πλέον πληγείσα χώρα της ηπείρου, με 500 δασικές πυρκαγιές που κατέκαψαν τεράστιες εκτάσεις, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ενημέρωσης για τις Δασικές Πυρκαγιές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.