Υπουργός Δικαιοσύνης: Σήμερα έκτακτη σύσκεψη για τα επεισόδια στο «Ελευθερία» - Καταζητείται ένα πρόσωπο
27.03.2023 - 08:35
Έκτακτη σύσκεψη για τα επεισόδια που έγιναν χθες Κυριακή (26/3) στο στάδιο «Ελευθερία» θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί, σύμφωνα την Υπουργό Δικαιοσύνης, Άννα Προκοπίου.
Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», η κα. Προκοπίου ανέφερε ότι εκτός των δύο συλλήψεων που έγιναν, καταζητείται άλλο ένα τρίτο πρόσωπο που φαίνεται να είχε εμπλοκή.
«Δυστυχώς το γήπεδο δεν έχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και αυτό είναι ένα αίτημα της αστυνομίας. Μπορεί να υπάρχει μερίδιο ευθύνης της Αστυνομίας, αυτό θα το εξετάσουμε πώς έγινε. Πρέπει όμως ομοσπονδίες και γήπεδα να επενδύσουν σε καλύτερες υποδομές για να βοηθήσουν στο έργο της αστυνομίας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα εάν υπήρχε ένα σύστημα παρακολούθησης.
Την ίδια στιγμή, σε σχέση με τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες (26/3), η κα. Προκοπίου ανέφερε ότι κάποιοι από τους οπαδούς είχαν αρνηθεί να δείξουν κάρτα οπαδού και υπήρχαν κάποιες αψιμαχίες αλλά τελικά μπήκαν, ενώ μπήκαν και κάποιοι άλλοι παράνομα.
«Πρέπει να δω την έκθεση γεγονότων της Αστυνομίας. Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι τα φαινόμενα αυτά να μην ξανασυμβούν», επεσήμανε.
Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.