Κανένα φως στο τούνελ για το ρεύμα - «Βαριοί» οι ρύποι για την τσέπη των καταναλωτών

Κανένα φως στο τούνελ για το ρεύμα - «Βαριοί» οι ρύποι για την τσέπη των καταναλωτών

Ομιχλώδες είναι το τοπίο σχετικά με τις τιμές στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Καύσιμα και δικαιώματα θερμοκηπιακών ρύπων CO2 ρυθμίζουν το 70% του κόστους του λογαριασμού της ΑΗΚ.

Όπως εξήγησε στο ThemaOnline η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, το 20% από αυτό το ποσοστό αφορά τους ρύπους. «Για το 2023 έχουμε υπολογίσει ότι θα χρειαστούν 300 εκατ. ευρώ για την αγορά των δικαιωμάτων ρύπων. Τα δικαιώματα αγοράζονται από χρηματιστηριακή πλατφόρμα της Ευρωπαϊκή Ένωσης (EU Emissions Trading System) κάθε βδομάδα», υπέδειξε.

Μάλιστα, όπως έχει σημειώσει η Χριστίνα Παπαδοπούλου οι τιμές των δικαιωμάτων βρίσκονται σήμερα στα 95 ευρώ περίπου τον τόνο με την τάση να είναι αυξητική. Για αυτό, παρόλο που οι τιμές του αργού πετρελαίου έχουν πέσει κατά 10 περίπου δολάρια το βαρέλι από τις αρχές Μαρτίου. Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ, η Αρχή αγοράζει καύσιμα κάθε δύο με τρεις βδομάδες για να διατηρεί τα ποσοστά αποθεμάτων που ορίζει η ΕΕ. Παρόλη τη μείωση του αργού πετρελαίου, η τιμή παραμένει σε υψηλά επίπεδα και τις τελευταίες μέρες ανακάμπει ξανά.

Οπότε αν θεωρήσουμε ότι οι τιμές των καυσίμων παραμένουν σχετικά σταθερές, τότε η αύξηση των τιμών των δικαιωμάτων ρύπων θα οδηγήσει και σε αύξηση των λογαριασμών ρεύματων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Θωρακίζονται» οι επιφυλασσόμενες τιμές πώλησης ακινήτων – Πόσο θα μειώνονται μετά από ανεπιτυχή πλειστηριασμό

Προς μισάωρη επέκταση το ωράριο των Δημοσίων Υπαλλήλων - Πότε θα πηγαίνουν δουλειά και πότε θα αποχωρούν

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Χρίστος Χρίστου κλείδωσε την καρέκλα, ο Χριστοδουλίδης κοιτάζει προς ΕΛΑΜ και το ΔΗΚΟ βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι

Ο Χρίστος Χρίστου κλείδωσε την καρέκλα, ο Χριστοδουλίδης κοιτάζει προς ΕΛΑΜ και το ΔΗΚΟ βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι

Στο ΕΛΑΜ, η υπόθεση της προεδρίας έκλεισε πριν καν αρχίσει η εκλογική διαδικασία. Ο Χρίστος Χρίστου, παραμένει στην ηγεσία του κόμματος, χωρίς να έχει απέναντί του ανθυποψήφιο, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τη συνέχιση της παρουσίας του στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας για την επόμενη πενταετία. Το ίδιο ισχύει και για τον Πέτρο Κουντουρέσιη, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, επίσης χωρίς αντίπαλο.

BEST OF TOTHEMAONLINE