ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μόλις το 22% των πελατών της ΑΗΚ λαμβάνουν το λογαριασμό τους ηλεκτρονικά

Μόλις το 22% των πελατών της ΑΗΚ λαμβάνουν το λογαριασμό τους ηλεκτρονικά

Πολλά φαίνεται να είναι τα οφέλη της υπηρεσίας e-bill, που εξήγγειλε η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) πριν 6 χρόνια, σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου.

«Με ένα απλό και γρήγορο τρόπο, μέσα από την ιστοσελίδα της ΑΗΚ, οι πελάτες μας μπορούν να ζητήσουν να λαμβάνουν το λογαριασμό τους ηλεκτρονικά. Έτσι έχουν καλύτερη οργάνωση των λογαριασμών τους και συμβάλουν στη προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την εξοικονόμηση χαρτιού», ανέφερε η κα. Παπαδοπούλου.

Τα πλεονεκτήματα του e-bill:

-Λαμβάνουν το λογαριασμό τους χωρίς τυχόν καθυστέρηση παραλαβής του ταχυδρομικώς

-Αρχειοθετούνται εύκολα και ηλεκτρονικά

-Μείωση χαρτιού

Ταυτόχρονα η υπηρεσία e-bill της ΑΗΚ αποτελεί μια ευρύτερη κοινωνική πρωτοβουλία με πολλαπλά οφέλη για όλους τους συμμετέχοντες.

«Όσοι πελάτες μας επιλέξουν τη χρήση της νέας υπηρεσίας e-bill, η ΑΗΚ προσφέρει τα χρήματα που εξοικονομούνται από τις ταχυδρομικές αποστολές λογαριασμών για στήριξη του ανθρωπιστικού έργου έξι Παγκύπριων Συνδέσμων. Οι Σύνδεσμοι αυτοί με προσφορά σημαντικού έργου στο νησί μας, έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση της Κυπριακής Κοινωνίας και έχουν κερδίσει το σεβασμό της», πρόσθεσε.

Οι 6 Σύνδεσμοι είναι:

· Ένα Όνειρο μια Ευχή

· Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου

· Αλκυονίδες

· Βαγόνι Αγάπης

· Europa Donna

· Κοινότητα Αγίου Λουκά του Ιατρού –Χώρος για άτομα με ειδικές ανάγκες

Σημειώνεται ότι οι πελάτες που δεν πληρώνουν με τραπεζική εντολή τους εμφανίζεται ένα link στο email που τους αποστέλλεται και επιλέγοντας το οδηγείται ο πελάτης απ ευθείας στην ιστοσελίδα της JCC για εξόφληση.

Γιατί έχουν επιλεγεί αυτοί οι σύνδεσμοι?

«Επιλέγηκαν αυτοί οι σύνδεσμοι που με το έργο τους έχουν καταξιωθεί στην συνείδηση της κυπριακής Κοινωνίας. Ασφαλώς και δεν είναι οι μόνοι. Υπάρχει όμως μια διαχρονική στήριξη της ΑΗΚ στους συνδέσμους αυτούς, οι οποίες καλύπτουν ξεχωριστές ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού και τις ανάγκες τους».

Αυτοί θα αλλάξουν?

«Ο σχεδιασμός μας προβλέπει την εξέταση συμμετοχής και άλλων συνδέσμων στη δράση αυτή. Σημαντικό στοιχείο στην αξιολόγηση της προσπάθειας μας αυτής είναι η ανταπόκριση του κόσμου και η συμμετοχή του σε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία. Στοιχίζει 32 σεντ η αποστολή ενός λογαριασμού. Για 4 εκ. λογαριασμούς που έχει η ΑΗΚ το χρόνο στοιχίζει περίπου €1 εκ. Μέχρι σήμερα μόνο το 22% των πελατών μας λαμβάνουν το λογαριασμό τους ηλεκτρονικά».

Διαδικασία

«Εγγραφή στην ιστοσελίδα της ΑΗΚ ή συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο στα ΚΕΠ. Αφού συμπληρώσουν τα στοιχεία τους μπορούν να επιλέξουν ποιους λογαριασμού τους θέλουν να λαμβάνουν ηλεκτρονικά. Το σύστημα τους εμφανίζει όλους τους λογαριασμούς που έχουν στο όνομα τους και τέλος επιλέγουν το σύνδεσμο που επιθυμούν να στηρίξουν. Επιπρόσθετα, η ΑΗΚ θα έχει επικαιροποιημένα τα στοιχεία των πελατών της και θα έχει στη διάθεση της το κινητό τηλέφωνο τους με το οποίο θα μπορεί να τους αποστέλλει ειδοποίηση προηγουμένως sms σε περίπτωση που αμέλησαν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Είναι ακόμη ένας τρόπος υπενθύμισης για τους πελάτες μας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top