ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενώπιον της Επ. Οικονομικών η επέκταση του ωραρίου στο Δημόσιο - Τι θα αλλάξει με την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης

Ενώπιον της Επ. Οικονομικών η επέκταση του ωραρίου στο Δημόσιο - Τι θα αλλάξει με την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών θα βρεθεί το κλιμακωτό ωράριο εργασίας στον Δημόσιο Τομέα αφού, μέσω σχετικής μελέτης, αποδείχτηκε ότι είναι εφικτή η εφαρμογή του, με την συμμετοχή τουλάχιστον 2.500 εργοδοτούμενων.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Στράτης Ματθαίου, ανέφερε ότι η αλλαγή ωραρίου θα βρεθεί στην ατζέντα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών την ερχόμενη Δευτέρα (27/3).

Ερωτηθείς σχετικά με το τι αναμένεται να αλλάξει, ο κ. Ματθαίου ανέφερε ότι αυτό που θα γίνει είναι η επέκταση του υφιστάμενου ωραρίου κατά μισή ώρα.

«Σήμερα η ώρα προσέλευσης των δημόσιων υπαλλήλων είναι 7:30-8:30 και θα γίνει 7:00-8:30 ενώ η αποχώρηση τους ήταν 3:00-4:00 και θα γίνει 2:30-4:00», εξήγησε.

Αναφορικά με τους λόγους που θα γίνει η επέκταση στο ωράριο της Δημόσιας Υπηρεσίας, ο κ. Ματθαίου ανέφερε ότι μια αύξηση στο εύρος της ώρας προσέλευσης και αποχώρησης, θα βοηθήσει στην απάλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Επιπλέον ανέφερε ότι η επέκταση του ωραρίου γίνεται και για να διευκολυνθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που μένουν σε άλλες επαρχίες, οι οποίοι είχαν προχωρήσει και σε επιστολές για το ζήτημα.

Ερωτηθείς αν αυτή η επέκταση στο ωράριο είναι σίγουρο ότι θα εφαρμοστεί, ο κ. Ματθαίου απάντησε καταφατικά, τονίζοντας ότι πρόκειται για συμφωνία μεταξύ της ΠΑΣΥΔΥ με την Κυβέρνηση.

«Όχι» στην αλλαγή ωραρίου στα σχολεία - Άλλα μέτρα για απάλυνση του κυκλοφοριακού

Να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με τη μελέτη που δόθηκε στα μέλη της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής, μία ενδεχόμενη μετατόπιση των ωραρίων στην εκπαίδευση θα ήταν ανώφελη.

Συγκεκριμένα, με βάση τη μελέτη, η εφαρμογή της μετατόπισης των ωραρίων στην εκπαίδευση δεν φαίνεται να έχει όφελος, αφού το όποιο όφελος στην κυκλοφορία μετατοπίζεται πάλι εντός της κυκλοφοριακής αιχμής, η οποία παραμένει υψηλή σε εκτεταμένη χρονική περίοδο από τις 7.00 π.μ. έως και τις 9.00 π.μ.

Στη μελέτη περιλαμβάνονται επίσης και κάποια υποστηρικτικά μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν στην επίτευξη των πιο ευνοϊκών σεναρίων. Τα μέτρα αυτά είναι:

1/ Φύλαξη μαθητών στα δημοτικά και γυμνάσια της πόλης από τις 7.00π.μ. έως την έναρξη των μαθημάτων στις 7.30 π.μ. και 7.45 π.μ., αντίστοιχα.

2/ Ευελιξία παροχής επιπλέον άδειας μέγιστο 1,5 ημέρα/μήνα σε δημόσιους υπαλλήλους που προσέρχονται νωρίς και φεύγουν αργά από την εργασία τους, έχοντας συσσωρεύσει τον επιπλέον χρόνο εργασίας που καλύπτει τον χρόνο που θα παρέχεται σε άδεια.

3/ Προώθηση του ολοήμερου σχολείου που να περιλαμβάνει και υπηρεσία παροχής γευμάτων, αθλητικές ακαδημίες με πιθανές επενδύσεις από ιδιωτική πρωτοβουλία, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης μαθητών.

4/ Επανένταξη πολιτικής που απαιτεί όπως νεαροί εκπαιδευτικοί διδάσκουν για μερικά χρόνια εκτός επαρχίας/έδρας

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top