Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ενέκρινε το αίτημα ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ - Όχι όμως και της Σουηδίας

Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ενέκρινε το αίτημα ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ - Όχι όμως και της Σουηδίας

Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας επικύρωσε σήμερα την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, έπειτα από μήνες καθυστέρησης, φέρνοντας το Ελσίνκι ένα βήμα πιο κοντά στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο.

Το αίτημα της Φινλανδίας έγινε δεκτό με τη συντριπτική πλειοψηφία των Βουλευτών (182 σε σύνολο 199) να ψηφίζει υπέρ. Η περίπτωση της Σουηδίας ωστόσο «θα συζητηθεί αργότερα».

Η Φινλανδία και η Σουηδία ζήτησαν μαζί να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ωστόσο η διαδικασία, ιδίως για τη Σουηδία, παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα από τα κοινοβούλια της Τουρκίας και της Ουγγαρίας.

Για να ενταχθούν οι δύο χώρες η διαδικασία θα πρέπει να εγκριθεί προηγουμένως και από τις 30 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προς μισάωρη επέκταση το ωράριο των Δημοσίων Υπαλλήλων - Πότε θα πηγαίνουν δουλειά και πότε θα αποχωρούν

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα σύγκλησης Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό και αυτή δεν αναμένεται να συμβεί μέσα στο καλοκαίρι, τονίζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE