ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρφιά» Πρωτοπορίας ΗΒ για εκδήλωση με προσκεκλημένο τον Τατάρ - «Προσπάθεια εξύψωσης του Ψευδοκράτους...»

«Καρφιά» Πρωτοπορίας ΗΒ για εκδήλωση  με προσκεκλημένο τον Τατάρ - «Προσπάθεια εξύψωσης του Ψευδοκράτους...»

Σφοδρές επικρίσεις για την επερχόμενη διάλεξη που διοργανώνει η Τουρκική Κοινότητα στο King's College London με προσκεκλημένο τον Τκ Ηγέτη Έρσιν Τατάρ εξέφρασε η Πρωτοπορία Ηνωμένου Βασιλείου.

«Για ακόμη μια φορά γινόμαστε θεατές της διεθνούς αδιαφορίας ως προς το εθνικό μας ζήτημα και μάρτυρες μιας μάταιης προσπάθειας εξύψωσης του Ψευδοκράτους για υποβάθμιση της νομιμότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, απευθύνοντας την ίδια στιγμή ανοικτό κάλεσμα, με τη μορφή του κατεπείγοντος, όπως σύσσωμος ο φοιτητικός κόσμος υποστηρίξει έμπρακτα και με αμεσότητα την προάσπιση της Εθνικής ακεραιότητας.

Αυτούσια η ανακοίνωση της Πρωτοπορίας ΗΒ:

«Με βαθύτατη απογοήτευση υπέπεσε στην αντίληψή μας για ακόμη μια φορά η επερχόμενη διάλεξη που διοργανώνει η Τουρκική Κοινότητα στο King's College London με προσκεκλημένο τον φερόμενο «πρόεδρο» Έρσιν Τατάρ.

Για ακόμη μια φορά γινόμαστε θεατές της διεθνούς αδιαφορίας ως προς το εθνικό μας ζήτημα και μάρτυρες μιας μάταιης προσπάθειας εξύψωσης του Ψευδοκράτους για υποβάθμιση της νομιμότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 Το Kings College London, παρότι ένα από τα πιο δημοφιλή πανεπιστήμια στο ΗΒ, φαίνεται να εκδηλώνει απαράδεκτα την αδιαφορία του στο Ψήφισμα 541 του Συμβούλιου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στις 18 Νοεμβρίου 1983, το οποίο καταδικάζει την δημιουργία της ΤΔΒΚ και καλεί την ίδια ώρα όλα τα κράτη να μην αναγνωρίζουν οποιοδήποτε κράτος, πέραν από αυτό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η όποια ενέργεια ανάδειξης της αυτοαποκαλούμενης ΤΔΒΚ αναγνωρίζει de facto το παράνομο Ψευδοκράτος και εξομαλύνει τις απάνθρωπες συνέπιες μιας βάναυσης τουρκικής εισβολής στα σύνορα του Κυρίαρχού μας νησιού.

Συνεπώς, ως ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΗΒ, παραμένουμε ακλόνητοι στις εθνικές μας αξίες που χαρακτηρίζουν το ιστορικά βαρύ όνομά μας και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την εν λόγω εκδήλωση ως μια ειδεχθή πράξη που πληγεί τον βασικότερο θεσμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ:

1. Ως ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΗΒ, απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα, με τη μορφή του κατεπείγοντος, όπως σύσσωμος ο φοιτητικός κόσμος υποστηρίξει έμπρακτα και με αμεσότητα την προάσπιση της Εθνικής μας ακεραιότητας αποστέλλοντας email στους ακόλουθους σύνδεσμους:

Email:
[email protected]

Tel: 0207 848 3989

2. Καλούμε όλους τους φοιτητές να ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας έξω από το Council Room King’s Building στις 29/3 η ώρα 17:00. Ένα συλλαλητήριο για την πατρίδα, το εθνικό μας συμφέρον και την ιστορία μας!

Στόχος μας είναι η κινητοποίηση όλων των παρατάξεων, καθώς όπως αποδείξαμε και στο παρελθόν, ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Ως ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΗΒ στόχος μας είναι η ενιαία αντίδραση όλων των φοιτητών του ΗΒ μακριά από κομματικές αποχρώσεις μέσα από την Εθνική Φοιτητική Ένωση. Έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που βρίσκονται στην ευχέρειά μας μέσω της Ε.Φ.Ε.Κ. ΗΒ και του National Federation of Cypriots in the UK για την μάχη υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων. Επίσης, έχουμε προβεί σε ενέργειες με το υπουργείο εξωτερικών της Κύπρου για να καθοριστούν τα επόμενα διαβήματα στα οποία θα προχωρήσουμε.

- Ας συγχρονίσουμε τον εθνικό μας παλμό στον ρυθμό της πατρίδας μας.

- Για όσους αγωνίστηκαν και όσους ακόμη πρόκειται να έρθουν, φρόντισε να είσαι εκεί!

- #Ενωμένοι #μπορούμε να πετύχουμε πολλά!»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top