ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Κάνε λοιπόν τον κύκλο σου Οδυσσέα

Κάνε λοιπόν τον κύκλο σου Οδυσσέα

Ο Γενικός Ελεγκτής κατά, αν όχι γενική τουλάχιστον πλειοψηφική, ομολογία είναι από τους λίγους εναπομείναντες θεσμούς που δεν διαβρώθηκαν με την πάροδο των χρόνων ή/και δεν ισοπεδώθηκαν από την μπουλντόζα της δεκαετίας Αναστασιάδη.

Τη στιγμή που άλλοι θεσμοί δοκιμάζονται και δοκιμάζουν τις αντοχές μας, ο Γενικός Ελεγκτής του κράτους δηλαδή ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης και η ομάδα του, στέκονται στο ύψος των περιστάσεων βγάζοντας τακτικά μικρά και μεγαλύτερα τέρατα του ευρύτερου δημόσιου τομέα (άσχετα ποια θα είναι η κατάληξή τους) με αποκορύφωμα την άγρια, προσωπική, κόντρα με τον τέως Πρόεδρο αλλά και τον Γενικό Εισαγγελέα για το σκάνδαλο των διαβατηρίων σε σημείο οι δύο να απειλούν με προσφυγή στο Ανώτατο για παύση ή περιορισμό των καθηκόντων του κ. Μιχαηλίδη. Κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ γιατί ξέρουμε πόσο καλά θα πήγαινε αυτό...

Ακόμα και με εμμονές, υπερβάλλοντα ζήλο ή κραυγαλέες παραλείψεις (μερικά για τα οποία τον κατηγορούν κατά καιρούς) ο Γενικός Ελεγκτής λειτουργεί και εμπνέει εμπιστοσύνη - αναρωτιέμαι για πόσους ακόμα εχμ.. γενικούς (και αορίστους) μπορούμε να πούμε το ίδιο;

Γι’ αυτό πονάει περισσότερο όταν τον βλέπουμε να κυλιέται στον βούρκο του Twitter με έναν από τους συχνότερους θαμώνες του: τον Χριστόφορο Τορναρίτη. Ο κύριος #νεβερσαρέντερ είναι γνωστός (ή μήπως διαβόητος;) για το τραχύ, μπρουτάλ και αφιλτράριστο στιλ αντιπαράθεσης με όποιον και ό,τι δεν γουστάρει και με επιλεγμένο πεδίο δράσης τα σόσιαλ, όπου ως γνωστόν συχνάζει και ο Γενικός Ελεγκτής. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες για το πώς και γιατί ξεκίνησε η όλη κόντρα που μαίνεται σαν καλιφορνέζικη πυρκαγιά εδώ και τέσσερις μέρες, κλιμακώθηκε όμως άσχημα με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να δημοσιεύει προσωπικές συνομιλίες με τον ΓΕ την περίοδο μάλιστα που ο τελευταίος ερευνούσε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του πρώτου και ότι ο κ. Μιχαηλίδης τον ένιωθε και αποκαλούσε “φίλο”. Ο Γενικός Ελεγκτής από την άλλη δεν άφησε τουίτ να πέσει κάτω και συνέχισε να διαψεύδει και να απορρίπτει τους ισχυρισμούς Τορναρίτη ενίοτε και με χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με τη θέση του. Όπως αυτό το τουίτ:

 Με τα πολλά και με τα λίγα καταλήξαμε σ’ αυτό:

Ναι, πλέον ο Γενικός Ελεγκτής, ο θεσμός εμπιστοσύνης που λέγαμε, θα είναι για πάντα συνδεδεμένος με ένα ομοφοβικό παραλήρημα γηπεδικού επιπέδου, που είναι άλλωστε ο προσφιλής χώρος του κ. Τορναρίτη ο οποίος προφανώς αναπολεί την εποχή όπου τα macho αρσενικά παλαιάς κοπής σαν την αφεντιά του αποστόμωναν τον αντίπαλο με ευθεία αμφισβήτηση του ανδρισμού τους. Πόσο... 2023 δεν συμφωνείτε;

Όμως αυτό είναι κάτι που το περιμένεις από τον #νεβερσαρέντερ και το σινάφι του. Ο Χριστόφορος Τορναρίτης, χωρίς να τον γνωρίζω προσωπικά, μου είναι συμπαθής από την άποψη ότι μπορεί και να με διασκεδάσει για τα λίγα δευτερόλεπτα που διαρκεί κάποιο από τα εμψυχωτικά λογύδριά του που εμφανίζεται στα Reels. Όχι παραπάνω και σίγουρα τίποτα πέρα απ’ αυτό. Φανταστείτε τώρα να είσαι ο Γενικός Ελεγκτής και να αναγάγεις σε ισότιμο συνομιλητή έναν τύπο που φωνάζει “κανεί σουβλάκια” στο insta και γράφει “δεν είμαι κουλουμπαράς, είμαι στρέιτ” στο Twitter.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης οφείλει να γνωρίζει πως αν παλέψεις με ένα γουρούνι μέσα στις λάσπες και τα σκατά θα γίνετε και οι δύο χάλια, όμως μόνο το γουρούνι θα το ευχαριστηθεί. Κι εντέλει ο Ελεγκτής πρέπει να είναι Γενικός και όχι γενικώς.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top