ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες χαλαρώσεις για επαναπατρισμό υψηλόμισθων εργαζομένων στην Κύπρο

Νέες χαλαρώσεις για επαναπατρισμό υψηλόμισθων εργαζομένων στην Κύπρο

Νομοσχέδιο με νέες χαλαρώσεις στις φοροαπαλλαγές του 50% για επαναπατρισμό υψηλόμισθων εργαζόμενων από το εξωτερικό συζήτησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Συγκεκριμένα με το νέο νομοσχέδιο απαλείφεται το προαπαιτούμενο για πρώτη εργοδότηση στη Δημοκρατία, ενώ ως αντιστάθμισμα αυξάνονται τα προαπαιτούμενα έτη μη κατοικίας στη Δημοκρατία, για ένταξη των δικαιούχων στο πλαίσιο.

Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο, τροποποιείται ο βασικός νόμος, ώστε η απαλλαγή της αμοιβής από πρώτη εργοδότηση στη Δημοκρατία να παραχωρείται μέχρι την εξάντληση της περιόδου των 17 φορολογικών ετών και να μην τερματίζεται σε περίπτωση που το άτομο αλλάζει εργοδότη. Κατ’ αναλογία αυξάνονται τα προαπαιτούμενα έτη εκτός της Δημοκρατίας για ένταξη των δικαιούχων στο πλαίσιο του νόμου, από 10 σε 15 συνεχόμενα έτη.

Με βάση το νόμο προβλέπεται ότι δικαιούχοι είναι πρόσωπα με εισοδήματα άνω των €55 χιλ., με περίοδο εφαρμογής τα δέκα χρόνια.

Μιλώντας στην Επιτροπή, εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη τροποποίηση αναμένεται να επηρεάσει θετικά, ενισχύονται τις προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας. Αναφέρθηκε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο, όπου θα ενσωματωθούν πρόνοιες για μεταβατική περίοδο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των υποψήφιων έφεδρων αξιωματικών της 2024 ΕΣΣΟ

Ενώπιον κακουργιοδικείου οδηγείται ο Ζαννέττου – Υπέγραψε εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ

Καύσιμα: Συνεχίζονται οι μειώσεις – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

Πιάνει δουλειά η Ελεγκτική για δαπάνες υποψηφίων - Το πρόστιμο και οι «τρύπες» στη νομοθεσία

Πυρκαγιά στην Πάφο: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική - Οι πληροφορίες που αξιολογούν για τα αίτιαΓεν.Εισαγγελέας: «Στο παρελθόν είχα οδηγίες από ΠτΔ για διαδικασία παύσης Γεν.Ελεγκτη και δεν το έκανα»

Γεν.Εισαγγελέας: «Στο παρελθόν είχα οδηγίες από ΠτΔ για διαδικασία παύσης Γεν.Ελεγκτη και δεν το έκανα»

Είχε οδηγίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο παρελθόν να ξεκινήσει διαδικασία παύσης του Γενικού Ελεγκτή και δεν το έκανε, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, την Πέμπτη κατά την δεύτερη μέρα αντεξέτασής του ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου σχετικά με το αίτημά του για παύση του Γενικού Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top