ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Απειλές θανάτου κατά ιερέα έπειτα από εκδήλωση με pole dancing σε εκκλησία

Γαλλία: Απειλές θανάτου κατά ιερέα έπειτα από εκδήλωση με pole dancing σε εκκλησία

Στη Γαλλία, ένας ιερέας έλαβε απειλές θανάτου, πέραν των έντονων επικρίσεων προς το πρόσωπό του, έπειτα από εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία όπου διακονεί. Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν καθώς στο event υπήρχε κι ένα χορευτικό νούμερο pole dancing.

Ο Ντανιέλ Μπόσενμπαχερ, ιερέας στην προτεσταντική εκκλησία Σεν-Γκιγιόμ του Στρασβούργου, έλαβε δύο επιστολές από ανώνυμους αποστολείς που απειλούσαν τη ζωή του. Έκτοτε, βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές για να βρεθεί ο συντάκτης ή οι συντάκτες αυτών. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχει να κάνει με το σόου και το pole dancing», είπε.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @thehousesofgod

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Luxury Mindset (@helene_feltin)

Ο σύλλογος μπαρόκ μουσικής και παραστατικών τεχνών, Passions Croisées (Διαπλεκόμενα Πάθη), νοίκιασε την εκκλησία την περασμένη εβδομάδα για δύο παραστάσεις της λυρικής ακολουθίας Stabat Mater του Τζοβάνι Μπατίστα Περγκολέζι, τις οποίες «έντυσε» οπτικά με χορογραφίες και pole dancing.

Ο γυμναστής και πρώην πρωταθλητής Γαλλίας στο pole dancing, Βενσάν Γκρομπελνί, έδωσε τη δική του παράσταση στην εκδήλωση, με την εφημερίδα Dernières Nouvelles d’Alsace να τον χαρακτηρίζει «επιδέξιο, αθλητικό, χαριτωμένο, αυθάδη και, κάποιοι θα έλεγαν, σέξι». Η εκδήλωση έγινε sold out καθώς διατέθηκαν 1.000 εισιτήρια.

Ο ιερέας ανέφερε πως το σόου ήταν «ήπιο», αλλά παραδέχθηκε πως «σε ορισμένους δεν άρεσε». Μάλιστα, σε μία από τις επιστολές που έλαβε έκτοτε, αναφερόταν πως «οι ενορίτες πρέπει να αποκεφαλιστούν» αλλά και πως «αυτό δεν είναι εκκλησία, είναι καμπαρέ». Στην άλλη, ο αποστολέας έγραφε πως ο ιερέας «πρέπει να αποκεφαλιστεί γιατί έδωσε το κλειδί της αγίας μας εκκλησίας σε ένα φίδι που χορεύει».

Επιπλέον, παραδόθηκαν στις αρχές προγράμματα της εκδήλωσης όπου άγνωστοι είχαν γράψει σχόλια όπως «θα πεθάνετε» ή «θα πάτε στην κόλαση», τα οποία τα είχαν ρίξει κάτω από την πόρτα του ναού.

«Έχουμε συνηθίσει να δεχόμαστε αντιδράσεις, αλλά όχι να δεχόμαστε απειλές θανάτου» σημείωσε ο 54χρονος ιερέας, αλλά υπογράμμισε πως «δεν με αποθαρρύνουν καθόλου». «Νομίζω ότι η εκκλησία πρέπει να ανοιχτεί στον κόσμο», σημείωσε και τόνισε πως θα γίνουν άλλες δύο παραστάσεις με όπερα και pole dancing στο ναό του τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Το pole dancing μπορεί για χρόνια να ήταν συνδεδεμένο με ερωτικά σόου, αλλά πλέον η Διεθνής Ομοσπονδία Pole Sports ασκεί πιέσεις για την ένταξη του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top