ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία – Πτώση τρένων από γέφυρα! 24 νεκροί

Ινδία – Πτώση τρένων από γέφυρα! 24 νεκροί

Τουλάχιστον 24 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 100 είναι οι τραυματίες από την πτώση δύο τρένων από μια πλημμυρισμένη γέφυρα σε ποτάμι στην κεντρική Ινδία.

Δώδεκα βαγόνια του Kamayani Express που έκανε την διαδρομή από το Βαράνασι στην Βομβάη εκτροχιάστηκαν κοντά στην Χάρντα, στην κεντρική πολιτεία Μάντια Πραντές, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Έξι βαγόνια του Janata Express εκτροχιάστηκαν περίπου την ίδια ώρα, είπε το υπουργείο σιδηροδρόμων.

Το Kamayani Express εκτροχιάστηκε πρώτο και στη συνέχεια ακολούθησε το Janata Express. Ινδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των επιβατών στις δύο αμαξοστοιχίες.

«Προσπαθούμε να διασώσουμε επιβάτες. Η προσπάθεια διάσωσης έχει διαστάσεις πολέμου. Ελέγχουμε όλα τα βαγόνια για εγκλωβισμένους επιβάτες», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ανίλ Σαξένα.

Οι βροχές που έχουν προκαλέσει οι μουσώνες τις τελευταίες ημέρες έχουν στοιχίσει τη ζωή περισσοτέρων των 100 ανθρώπων σε όλη την Ινδία, από πλημμύρες, κατολισθήσεις και καταρρεύσεις κτιρίων.

Τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στη χώρα κόστισαν τη ζωή 25.000 ανθρώπων μόνο την περσινή χρονιά. Ο πρώην υπουργός μεταφορών είπε ότι αν είχαν συντηρηθεί σωστά τα τρένα, το τελευταίο δυστύχημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο. Είναι ένα βαθύ καρκίνωμα στο σιδηροδρομικό μας δίκτυο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρώην υπουργός.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top