Καταδίκασε εργοδότη με ποινή φυλάκισης και εξώδικο το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου - Αυτός είναι ο λόγος

Καταδίκασε εργοδότη με ποινή φυλάκισης και εξώδικο το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου - Αυτός είναι ο λόγος

Καταδίκη και ποινές για παραβάσεις της Νομοθεσίας για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία που επιβλήθηκαν από τo Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου το 2023.

Tο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προώθησε την ποινική δίωξη εργοδότη που παρέβηκε τις διατάξεις της Νομοθεσίας για θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.

Ως αποτέλεσμα της δίωξης, το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου καταδίκασε εργοδότη που δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτηση χαλκοσωλήνων, σε συνολικό πρόστιμο €2500 και ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή για τις πιο κάτω παραβάσεις των περί Διαχείρισης Θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Κανονισμών και των περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Νόμων που προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό εργοδοτούμενού του και έθεσαν σε κίνδυνο εργοδοτούμενά του πρόσωπα:

(α)  Παράλειψη παροχής ασφαλούς μεθόδου εργασίας με τη χρήση φορητής κλίμακας.

(β) Παράλειψη να έχει στη διάθεσή του γραπτή εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια και υγεία των εργοδοτουμένων του και άλλων προσώπων με βάση την οποία να καθοριστούν τα προληπτικά και προστατευτικά μέτρα αντιμετώπισης των κινδύνων.

(γ)   Παράλειψη διάθεσης κατάλληλων πληροφοριών, καθοδήγησης και εκπαίδευσης στους εργοδοτούμενούς του σχετικά με την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών.

Θύμα του εργατικού ατυχήματος ήταν 64χρονος, κάτοικος Δερύνειας. Το θανατηφόρο ατύχημα συνέβη στις 13 Ιουνίου 2020 κατά την εκτέλεση εργασιών τοποθέτησης κλιματιστικών στο δεύτερο όροφο τριώροφης πολυκατοικίας. 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες.