Καταδίκασε εργοδότη με ποινή φυλάκισης και εξώδικο το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου - Αυτός είναι ο λόγος

Καταδίκασε εργοδότη με ποινή φυλάκισης και εξώδικο το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου - Αυτός είναι ο λόγος

Καταδίκη και ποινές για παραβάσεις της Νομοθεσίας για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία που επιβλήθηκαν από τo Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου το 2023.

Tο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προώθησε την ποινική δίωξη εργοδότη που παρέβηκε τις διατάξεις της Νομοθεσίας για θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.

Ως αποτέλεσμα της δίωξης, το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου καταδίκασε εργοδότη που δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτηση χαλκοσωλήνων, σε συνολικό πρόστιμο €2500 και ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή για τις πιο κάτω παραβάσεις των περί Διαχείρισης Θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Κανονισμών και των περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Νόμων που προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό εργοδοτούμενού του και έθεσαν σε κίνδυνο εργοδοτούμενά του πρόσωπα:

(α)  Παράλειψη παροχής ασφαλούς μεθόδου εργασίας με τη χρήση φορητής κλίμακας.

(β) Παράλειψη να έχει στη διάθεσή του γραπτή εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια και υγεία των εργοδοτουμένων του και άλλων προσώπων με βάση την οποία να καθοριστούν τα προληπτικά και προστατευτικά μέτρα αντιμετώπισης των κινδύνων.

(γ)   Παράλειψη διάθεσης κατάλληλων πληροφοριών, καθοδήγησης και εκπαίδευσης στους εργοδοτούμενούς του σχετικά με την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών.

Θύμα του εργατικού ατυχήματος ήταν 64χρονος, κάτοικος Δερύνειας. Το θανατηφόρο ατύχημα συνέβη στις 13 Ιουνίου 2020 κατά την εκτέλεση εργασιών τοποθέτησης κλιματιστικών στο δεύτερο όροφο τριώροφης πολυκατοικίας. 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρος Χριστοδουλίδης: Οι κινήσεις προς την κοινωνία, το στοίχημα της καθημερινότητας και η αντίστροφη μέτρηση για το 2028

Προεδρος Χριστοδουλίδης: Οι κινήσεις προς την κοινωνία, το στοίχημα της καθημερινότητας και η αντίστροφη μέτρηση για το 2028

Όταν την περασμένη εβδομάδα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοίνωσε, ότι το Γραφείο της Επιτρόπου του Πολίτη, προχωρεί στη διοργάνωση ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στην οποία νέοι και νέες θα αναλάβουν συμβολικά τον ρόλο υπουργών και θα παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις, η κυβέρνηση έστειλε ένα μήνυμα με σαφή πολιτικό συμβολισμό: οι νέοι πρέπει να έχουν φωνή εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE