Καταδίκασε εργοδότη με ποινή φυλάκισης και εξώδικο το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου - Αυτός είναι ο λόγος

Καταδίκασε εργοδότη με ποινή φυλάκισης και εξώδικο το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου - Αυτός είναι ο λόγος

Καταδίκη και ποινές για παραβάσεις της Νομοθεσίας για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία που επιβλήθηκαν από τo Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου το 2023.

Tο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προώθησε την ποινική δίωξη εργοδότη που παρέβηκε τις διατάξεις της Νομοθεσίας για θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.

Ως αποτέλεσμα της δίωξης, το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου καταδίκασε εργοδότη που δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτηση χαλκοσωλήνων, σε συνολικό πρόστιμο €2500 και ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή για τις πιο κάτω παραβάσεις των περί Διαχείρισης Θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Κανονισμών και των περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Νόμων που προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό εργοδοτούμενού του και έθεσαν σε κίνδυνο εργοδοτούμενά του πρόσωπα:

(α)  Παράλειψη παροχής ασφαλούς μεθόδου εργασίας με τη χρήση φορητής κλίμακας.

(β) Παράλειψη να έχει στη διάθεσή του γραπτή εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια και υγεία των εργοδοτουμένων του και άλλων προσώπων με βάση την οποία να καθοριστούν τα προληπτικά και προστατευτικά μέτρα αντιμετώπισης των κινδύνων.

(γ)   Παράλειψη διάθεσης κατάλληλων πληροφοριών, καθοδήγησης και εκπαίδευσης στους εργοδοτούμενούς του σχετικά με την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών.

Θύμα του εργατικού ατυχήματος ήταν 64χρονος, κάτοικος Δερύνειας. Το θανατηφόρο ατύχημα συνέβη στις 13 Ιουνίου 2020 κατά την εκτέλεση εργασιών τοποθέτησης κλιματιστικών στο δεύτερο όροφο τριώροφης πολυκατοικίας. 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE