50 βαθμοί θερμοκρασία στο θόλο του Ράιχσταγκ

50 βαθμοί θερμοκρασία στο θόλο του Ράιχσταγκ

Το κύμα καύσωνα το οποίο πλήττει τη Γερμανία ανάγκασε τις αρχές να κλείσουν τον γυάλινο, διαφανή θόλο του κτιρίου του κοινοβουλίου στο Βερολίνο για τους επισκέπτες λόγω ανησυχιών για την υγεία τους.

«Λίγο μετά τις 2 μ.μ. καταγράψαμε μια θερμοκρασία σχεδόν 50 βαθμών Κελσίου και αποφασίσαμε να κλείσουμε τον θόλο», δήλωσε η εκπρόσωπος του Ράιχσταγκ Έβα Χάακε. Όπως εξήγησε η ίδια, η κατάσταση «μπορεί να γίνει επικίνδυνη για ανθρώπους που δεν αντέχουν τόση ζέστη».

Ο διαφανής θόλος του Ράιχσταγκ, που προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης και σχεδιάστηκε από τον Βρετανό αρχιτέκτοναΝόρμαν Φόστερ, αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Το πολυβραβευμένο σχέδιο του θόλου, που συμβολίζει την αναγέννηση και τη διαφάνεια στη νέα Γερμανία, επιτρέπει στους επισκέπτες να βλέπουν από ψηλά τους πολιτικούς να συζητούν όταν συνεδριάζει η Βουλή.

Η Χάακε είπε ότι αν και όσοι επισκέπτες το επιθυμούν μπορούν να πηγαίνουν στον ανοικτό χώρο και στον κήπο της οροφής του Ράιχσταγκ, ο ελικοειδής διάδρομος στον ίδιο τον θόλο δεν αναμένεται να ανοίξει σύντομα, καθώς οι θερμοκρασίες στο Βερολίνο μπορεί να φθάσουν τους 37 βαθμούς αυτή την εβδομάδα.

Η Χάακε εξήγησε ότι ο θόλος μπορεί να κλείνει και όταν υπάρχει πρόβλημα πάγου το χειμώνα.

Το Ράιχσταγκ είναι ένα κτίριο που αποτελεί μαγνήτη για τους τουρίστες αλλά και πολλούς Βερολινέζους: καταγράφονται 2,5 εκατομμύρια επισκέψεις κάθε χρόνο σε αυτό. Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εγγράφονται εκ των προτέρων για να περιηγηθούν στο κτίριο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE