50 βαθμοί θερμοκρασία στο θόλο του Ράιχσταγκ

50 βαθμοί θερμοκρασία στο θόλο του Ράιχσταγκ

Το κύμα καύσωνα το οποίο πλήττει τη Γερμανία ανάγκασε τις αρχές να κλείσουν τον γυάλινο, διαφανή θόλο του κτιρίου του κοινοβουλίου στο Βερολίνο για τους επισκέπτες λόγω ανησυχιών για την υγεία τους.

«Λίγο μετά τις 2 μ.μ. καταγράψαμε μια θερμοκρασία σχεδόν 50 βαθμών Κελσίου και αποφασίσαμε να κλείσουμε τον θόλο», δήλωσε η εκπρόσωπος του Ράιχσταγκ Έβα Χάακε. Όπως εξήγησε η ίδια, η κατάσταση «μπορεί να γίνει επικίνδυνη για ανθρώπους που δεν αντέχουν τόση ζέστη».

Ο διαφανής θόλος του Ράιχσταγκ, που προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης και σχεδιάστηκε από τον Βρετανό αρχιτέκτοναΝόρμαν Φόστερ, αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Το πολυβραβευμένο σχέδιο του θόλου, που συμβολίζει την αναγέννηση και τη διαφάνεια στη νέα Γερμανία, επιτρέπει στους επισκέπτες να βλέπουν από ψηλά τους πολιτικούς να συζητούν όταν συνεδριάζει η Βουλή.

Η Χάακε είπε ότι αν και όσοι επισκέπτες το επιθυμούν μπορούν να πηγαίνουν στον ανοικτό χώρο και στον κήπο της οροφής του Ράιχσταγκ, ο ελικοειδής διάδρομος στον ίδιο τον θόλο δεν αναμένεται να ανοίξει σύντομα, καθώς οι θερμοκρασίες στο Βερολίνο μπορεί να φθάσουν τους 37 βαθμούς αυτή την εβδομάδα.

Η Χάακε εξήγησε ότι ο θόλος μπορεί να κλείνει και όταν υπάρχει πρόβλημα πάγου το χειμώνα.

Το Ράιχσταγκ είναι ένα κτίριο που αποτελεί μαγνήτη για τους τουρίστες αλλά και πολλούς Βερολινέζους: καταγράφονται 2,5 εκατομμύρια επισκέψεις κάθε χρόνο σε αυτό. Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εγγράφονται εκ των προτέρων για να περιηγηθούν στο κτίριο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες μεταξύ του ΔΗΚΟ και του Προεδρικού, μετά τη δημοσιοποίηση από την εφημερίδα Πολίτης της εμπιστευτικής επιστολής που απέστειλε ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Η υπόθεση, αποκτά πλέον ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το απόγευμα η Γραμματεία του ΔΗΚΟ μεταβαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο για άμεση συνάντηση, με τον Πρόεδρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE