ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aπεργία ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα - Aκυρώσεις εσωτερικών πτήσεων

Aπεργία ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα - Aκυρώσεις εσωτερικών πτήσεων

Συνολικά 13 πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της Κύπρου από και προς ελληνικά αεροδρόμια, επηρεάζονται από τη σημερινή τετράωρη στάση εργασίας στην οποία θα κατέλθουν από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αδάμος Ασπρής, Εκπρόσωπος Τύπου αεροδρομίων της Κύπρου, «χθες το βράδυ οι Αρχές των κυπριακών αεροδρομίων έλαβαν ειδοποίηση - ΝΟΤΑΜ σύμφωνα με την οποία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Ελλάδας προτίθενται να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας σήμερα, από τις δύο το μεσημέρι μέχρι τις έξι το απόγευμα».

Πρόσθεσε ότι «με βάση τα μέχρι αυτή τη στιγμή δεδομένα, φαίνεται να επηρεάζεται σημαντικός αριθμός πτήσεων από και προς την Ελλάδα. Συγκεκριμένα επηρεάζονται συνολικά 13 πτήσεις, εκ των οποίων οι οκτώ  είναι αναχωρήσεις και οι υπόλοιπες πέντε αφίξεις».

Από τις 13 αυτές πτήσεις, συνέχισε «οι 12 αφορούν στο αεροδρόμιο Λάρνακας ενώ επηρεάζεται και μία αναχώρηση στο αεροδρόμιο Πάφου. Αναμένεται ότι θα υπάρξει αλλαγή στην ώρα εκτέλεσης των πτήσεων που επηρεάζονται και ορισμένες από αυτές θα πρέπει να πραγματοποιηθούν, είτε πριν από την έναρξη είτε μετά τη λήξη της απεργίας στην Ελλάδα».

Σημείωσε ακόμα ότι «από χθες το βράδυ οι επηρεαζόμενες αερογραμμές έχουν αποδοθεί σε μια προσπάθεια ενημέρωσης του κάθε επιβάτη που επηρεάζεται ξεχωριστά. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία ενημέρωσης του επιβατικού κοινού το οποίο ταξιδεύει σήμερα για Ελλάδα και επηρεάζεται από την απεργία των Ελλήνων ελεγκτών».

Ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου κάλεσε «το επιβατικό κοινό το οποίο ταξιδεύει σήμερα (μεταξύ δύο το μεσημέρι με έξι το απόγευμα για την Ελλάδα), να βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να έχει ακριβή ενημέρωση σχετικά με τις νέες ώρες αναχώρησης των πτήσεων για τις οποίες ενδιαφέρεται».

Οι Αρχές των αεροδρομίων της Κύπρου, κατέληξε, «θα παρακολουθούν συνεχώς την κατάσταση και θα κρατούν ενήμερο το κοινό».

Aκυρώσεις εσωτερικών πτήσεων λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών στην Ελλάδα 


Ακυρώσεις σε προγραμματισμένες πτήσεις προκαλεί η σημερινή στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τις 14:00 το μεσημέρι έως τις 18:00 το απόγευμα.
 
Ειδικότερα, η AEGEAN και η Olympic Air αναγκάζονται να ματαιώσουν τις παρακάτω προγραμματισμένες πτήσεις:
 
OA 098 Αθήνα - Κάρπαθος
OA 099 Κάρπαθος - Αθήνα
OA 012 Αθήνα - Κάλυμνος
OA 013 Κάλυμνος - Αθήνα
OA 006 Αθήνα - Νάξος
ΟΑ 007 Νάξος - Αθήνα
OA 036 Ρόδος - Κως
OA 036 Κως - Κάλυμνος
OA 036 Κάλυμνος - Λέρος
OA 036 Λέρος - Αστυπάλαια
OA 021 Αστυπάλαια - Αθήνα
OA 048 Αθήνα - Μήλος
OA 049 Μήλος - Αθήνα
ΟΑ 056 Αθήνα - Κύθηρα
ΟΑ 057 Κύθηρα - Αθήνα
ΟΑ 064 Αθήνα - Πάρος
ΟΑ 065 Πάρος - Αθήνα
ΟΑ 084 Αθήνα - Σκιάθος
ΟΑ 085 Σκιάθος - Αθήνα


Παράλληλα, η Aegean αναγκάζεται να αλλάξει την ώρα αναχώρησης σε ορισμένες πτήσεις του δικτύου της που επηρεάζονται από την από την 4ωρη στάση εργασίας.
 
Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες μπορούν να απευθύνονται για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους στα παρακάτω τηλέφωνα:
 
801 11 20000 (από σταθερό)
+30 210 6261000 (από κινητό)
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top