Ελεύθερη η Γαλλίδα Ι. Πριμ που απήχθη στην Υεμένη

Ελεύθερη η Γαλλίδα Ι. Πριμ που απήχθη στην Υεμένη

Η Γαλλίδα Ιζαμπέλ Πριμ, που είχε απαχθεί στην εμπόλεμη Υεμένη στις 24 Φεβρουαρίου, έχει απελευθερωθεί και θα επιστρέψει στη χώρα της σύντομα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

"Η συμπατριώτισσά μας Ιζαμπέλ Πριμ αφέθηκε ελεύθερη απόψε", ανακοίνωσε η  προεδρία, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος Ολάντ "θέλει να ευχαριστήσει όλους όσοι βοήθησαν να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, και ιδιαίτερα τον σουλτάνο του Ομάν, Καμπούς Μπιν Σαίντ".

Δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες για την απελευθέρωση, αλλά  η Πριμ αναμένεται να φτάσει στο Παρίσι σήμερα. Η 30χρονη, η οποία εργαζόταν ως σύμβουλος σε πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Παγκόσμια Τράπεζα, απήχθη με τον διερμηνέα της ενώ οδηγούσαν στη δουλειά στην πρωτεύουσα Σαναά από μέλη φυλών της Υεμένης. Ο διερμηνέας της αφέθηκε ελεύθερος τον Μάρτιο. 


Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιτροπή Οικονομικών: Προς συζήτηση την Δευτέρα οι προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Επιτροπή Οικονομικών: Προς συζήτηση την Δευτέρα οι προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών τίθενται τη Δευτέρα για συζήτηση τα δύο κυβερνητικά νομοσχέδια που αφορούν την αναβάθμιση του υφιστάμενου μηχανισμού επιβεβαίωσης χρέους του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, με την προσθήκη δυνατότητας αναδιάρθρωσης του χρέους, καθώς και προσθήκη μηχανισμού συμμόρφωσης με τις αποφάσεις αυτού.