ΔΙΕΘΝΗ

Στάνο: Έγκλημα πολέμου οι ρωσικές επιθέσεις κατά αμάχων στην Ουκρανία

Στάνο: Έγκλημα πολέμου οι ρωσικές επιθέσεις κατά αμάχων στην Ουκρανία

Οι χωρίς διάκριση επιθέσεις της Ρωσίας κατά μη στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία αποτελούν έγκλημα πολέμου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικής πολιτικής Πίτερ Στάνο, σχολιάζοντας την αύξηση των βομβαρδισμών κατά αμάχων την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Στάνο, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας καταγράφηκε «άλλη μια κλιμάκωση του παράνομου επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», καθώς πραγματοποιούνται όλο και περισσότεροι βομβαρδισμοί κατά αμάχων χωρίς διακρίσεις, ιδιαίτερα με πυραυλικές επιθέσεις και επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά της Οδησσού και του Κιέβου.

Οι επιθέσεις αυτές, συνέχισε, έρχονται να προστεθούν στις χωρίς διάκριση επιθέσεις με χρήση βαρέος πυροβολικού κατά μη στρατιωτικών υποδομών στην περιοχή της Χερσώνας. Οι επιθέσεις αυτές, σημείωσε ο εκπρόσωπος, έπληξαν κυρίως μεγάλη υπεραγορά, σιδηροδρομικό σταθμό και πρατήριο καυσίμων.

«Η τελευταία από αυτές τις ρωσικές βαρβαρότητες είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άνω των 20 ανθρώπων και τον τραυματισμό σχεδόν 50 στη Χερσώνα - όλοι τους άμαχοι. Αυτή η απερίσκεπτη δολοφονία αμάχων και η καταστροφή μη στρατιωτικών υποδομών πρέπει να σταματήσει αμέσως», τόνισε.

«Αυτές οι αδιάκριτες ρωσικές επιθέσεις εναντίον μη στρατιωτικών εγκαταστάσεων συνιστούν εγκλήματα πολέμου. Η ΕΕ έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα υπάρξει καμία ατιμωρησία για τους διοικητές, τους δράστες και τους συνεργούς αυτών των φρικαλεοτήτων», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στο να διασφαλίσει πως όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι θα τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top