ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνική Τράπεζα: Νέο μοντέλο οικονομίας, με στροφή στην τεχνολογία

Ελληνική Τράπεζα: Νέο μοντέλο οικονομίας, με στροφή στην τεχνολογία

Το όραμα για ένα νέο οικονομικό μοντέλο αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του 13ου Nicosia Economic Congress που πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλίου με κύριους χορηγούς την Παγκυπριακή Ασφαλιστική και την Hellenic Life.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν και φέτος την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να αναλύσουν τάσεις, προοπτικές και προκλήσεις για την κυπριακή οικονομία.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο CEO της HB Insurance Holding Χρίστος Πατσαλίδης αναφέρθηκε στις εξελίξεις όσον αφορά τον κλάδο των ασφαλειών υπογραμμίζοντας ότι η ασφαλιστική βιομηχανία στην Κύπρο είναι και θα συνεχίσει να είναι σημαντικός πυλώνας στην οικονομία μας, με τα συνολικά ασφάλιστρα να αποτελούν περίπου το 4% του κυπριακού ΑΕΠ και τις ασφαλιστικές εταιρείες ζωής να διαχειρίζονται ταμεία περίπου €1,5 δισ..

Όπως είπε, οι αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών και του εργατικού κόστους καθώς και η επιβράδυνση στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού τομέα, αναπόφευκτα θα επηρεάσουν και τον ρυθμό ανάπτυξης του Γενικού Κλάδου ασφαλειών, ενώ ο Κλάδος Ζωής αναμένεται να συνεχίσει τη θετική ανάπτυξη με αυξημένη ζήτηση, παρά τις πιέσεις στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών. «Τα αποταμιευτικά και τα επενδυτικά σχέδια που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες ζωής επιτρέπουν διασπορά και εναλλακτικές ευκαιρίες στις επενδύσεις των χαρτοφυλακίων, ειδικά για ιδιώτες, προσφέροντας μια πολύ ελκυστική επιλογή για μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επενδύσεις», εξήγησε.

Ο κ. Πατσαλίδης υπογράμμισε ότι τόσο η Παγκυπριακή Ασφαλιστική όσο και η Hellenic Life, στοχεύουν σε μια ολική και όχι απλά ψηφιακή μεταμόρφωση με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους. «Αξιοποιούμε τις δυνατότητες που προσφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός με σκοπό τη συνεχή βελτίωση της εξυπηρέτησης, τόσο των πελατών μας, όσο και των συνεργατών μας, ενώ δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας & Εταιρικής Διακυβέρνησης» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Χρίστος Εοτζουριάν, Επικεφαλής Τεχνολογίας και Ψηφιακής της Ελληνικής Τράπεζας έλαβε μέρος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις προκλήσεις του τομέα της τεχνολογίας και τους τρόπους που μπορεί να ενισχυθεί η ψηφιοποίηση της κυπριακής οικονομίας.

Όπως ανέφερε η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μπορεί να μεταμορφώσει την οικονομία μας, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελληνική Τράπεζα επενδύει στην αναβάθμιση των τραπεζικών υπηρεσιών που προσφέρει, εστιάζοντας σε ένα νέο μοντέλο εξυπηρέτησης, με στόχο την πλήρη και αποτελεσματική μετάβαση στην ψηφιακή εποχή. Ο κ. Εοτζουριάν αναφέρθηκε στη στροφή των πελατών προς τα εναλλακτικά κανάλια εξυπηρέτησης, αλλά και στις εντατικές προσπάθειες της Ελληνικής Τράπεζας να τους εκπαιδεύσει και να τους εξοικειώσει με την τεχνολογία ώστε να κάνουν τις βασικές τραπεζικές συναλλαγές με ασφάλεια, πιο εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top