ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Ελλάδα: Σοκ προκαλούν οι πτυχές γύρω από τον θάνατο του βρέφους στο αυτοκίνητο

Τραγωδία στην Ελλάδα: Σοκ προκαλούν οι πτυχές γύρω από τον θάνατο του βρέφους στο αυτοκίνητο

Έναν πολύωρο και ιδιαίτερα μαρτυρικό θάνατο περιγράφει η ιατροδικαστική έκθεση για το μόλις 5,5 μηνών αγγελούδι που έσβησε αβοήθητο επί ώρες μέσα στο αυτοκίνητο του πατέρα του στην Άρτα, καθώς αναφέρει ως αιτία θανάτου το πνευμονικό οίδημα που επήλθε από την συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα, ως απόρροια της έλλειψης οξυγόνου.

Από τη νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε ότι το βρέφος βασανίστηκε επί ώρες από αίσθημα ασφυξίας, εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία, ταχυκαρδία και κυάνωση, με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας. Τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, που αναμένεται να εκδοθούν σε λίγες ημέρες, εκτιμάται ότι δεν θα συνεισφέρουν περισσότερο στην ιατροδικαστική έρευνα.

Ακόμη πιο τραγική κάνει την υπόθεση το γεγονός ότι ο δρόμος όπου ο 37χρονος είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του είναι πολυσύχναστος και περνούν πολλοί πεζοί και οδηγοί. Σαν από ένα σαδιστικό παιχνίδι της μοίρας, όμως, τα φιμέ τζάμια του αυτοκινήτου έκαναν δυσδιάκριτο το εσωτερικό και κανείς δεν αντιλήφθηκε ότι το άτυχο κοριτσάκι ήταν κλειδωμένο μέσα στο όχημα και ψυχορραγούσε.

Το αδικοχαμένο βρέφος θα ταφεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Περδικορράχη Άρτας. Επειδή ήταν αβάπτιστο, πριν από την τελετή της κηδείας θα διαβαστεί μια ειδική ευχή από τον ιερέα, στην οποία θα του δοθεί το όνομα Λυδία - Ελένη. Είναι, όμως, άγνωστο αν η κατάσταση των γονέων τους θα τους επιτρέψει να παραστούν, ενώ η Αστυνομία έχει εκπονήσει μέτρα για να αποτραπούν τυχόν επεισόδια μεταξύ συγγενών, αν και τα πνεύματα φαίνεται να έχουν ηρεμήσει.

Το μοιραίο τηλεφώνημα

Το πρωί της Τετάρτης, ο 37χρονος οδηγήθηκε υποβασταζόμενος από αστυνομικούς και με σκυμμένο το κεφάλι στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας που του άσκησε δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου και στη συνέχεια προσήχθη στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, εξήγησε πως την ώρα που πήγαινε το παιδί στον βρεφονηπιακό σταθμό, του τηλεφώνησε ένας συνάδελφος του από τον ΔΕΔΔΗΕ ότι έπρεπε να πάνε επειγόντως στη Λευκάδα, απ' όπου είχαν λάβει κλήση για βλάβη. Τότε, λες και σκοτείνιασε το μυαλό του και ξέχασε το μωρό που κοιμόταν ήσυχο στο ειδικό καθισματάκι του στο πίσω κάθισμα! Έτσι, αντί να σταματήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό, πήγε κατευθείαν στη δουλειά του, στάθμευσε το αυτοκίνητό του, μπήκε στο υπηρεσιακό όχημα όπου τον περίμενε ο συνάδελφός του και έφυγαν για τη Λευκάδα.

«Ξεκινήσαμε από το σπίτι στις 7 το πρωί. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Tο παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν, δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα. Το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέφτη», είπε στον εισαγγελέα για την εγκληματική του αμέλεια.

Μόνο όταν η σύζυγός του του τηλεφώνησε αναστατωμένη, καθώς οι βρεφονηπιοκόμοι της είπαν ότι το κοριτσάκι δεν είχε πάει στον σταθμό, συνειδητοποίησε ότι το είχε ξεχάσει και έτρεξε αλλόφρων στο αυτοκίνητο, όπου του βρήκε χωρίς αισθήσεις και με αφρούς στο στόμα και το μετέφερε αμέσως στο νοσοκομείο. Όμως, ήταν ήδη αργά...

 «Πρόκειται για ένα φρικτό παιχνίδι της μοίρας. Χάθηκε ένα μωρό και μαζί χάθηκαν και άλλες δύο ψυχές, της μητέρας και του ίδιου του πατέρα, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και είπε μόνο «καλύτερα να λείπει αυτός παρά το παιδί του»...», δήλωσε ο δικηγόρος του 37χρονου, Δημήτρης Λαμπράκης.

Στην Ψυχιατρική κλινική οι δυο γονείς

Μετά την ολιγόλεπτη προσαγωγή του στα δικαστήρια, ο συντετριμμένος πατέρας κατέρρευσε και μεταφέρθηκε πάλι στο νοσοκομείο Άρτας, στην Ψυχιατρική κλινική του οποίου εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ειδικό θάλαμο, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι θα επιχειρούσε πάλι να βάλει τέλος στη ζωή του, όπως έκανε με ένα καλώδιο τηλεόρασης όταν πληροφορήθηκε ότι το παιδί του είχε φύγει από τη ζωή.

Σε άλλον ειδικό θάλαμο νοσηλεύεται σε καταστολή και η 27χρονη μητέρα του βρέφους, που και αυτή υποστηρίζεται από ψυχολόγους καθώς βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση από την στιγμή που έμαθε ότι η κορούλα της είχε χάσει τη μάχη για τη ζωή της. Στο νοσοκομείο βρίσκονται συγγενείς και συνάδελφοι του ζευγαριού, όμως λόγω της κατάστασής τους δεν έχουν καταφέρει ακόμα να επικοινωνήσουν με τους τραγικούς γονείς.

«Ο γιος μου πήγαινε στη δουλειά του. Είχε πάρει μαζί του το μωρό για να το πάει στον παιδικό σταθμό. Η νύφη μου το πήγαινε συνήθως στον παιδικό σταθμό, αλλά δεν ξέρω τι έγινε χθες (σ.σ.: την Τρίτη) και δεν το πήγε. Δεν έχουν άλλα παιδιά. Παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο με πολιτικό γάμο, επειδή ήταν έγκυος η νύφη μου», δήλωσε στον Alpha ο πατέρας του 37χρονου, ενώ ένας θείος της 27χρονης που μίλησε στο Mega διαβεβαίωσε ότι το ζευγάρι δεν είχε προβλήματα:

«Μια χαρά ήταν, είχαν το παιδάκι και είχαν και την δουλειά τους. Πήγαιναν το παιδί τους στον παιδικό σταθμό, όταν σχόλαγε η κοπέλα πήγαινε και το έπαιρνε. Από εκεί και πέρα, λένε ότι έμεινε μέσα, ότι το ξέχασε. Το μυαλό του ανθρώπου καμιά φορά…».

Το Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού

Δυστυχώς, ο τραγικός θάνατος του μόλις 5,5 μηνών κοριτσιού στην Άρτα δεν αποτελεί πρωτοφανές φαινόμενο. Το Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού (Forgotten Baby Syndrome) εμφανίζεται σε ανθρώπους κάθε κοινωνικής τάξης και μορφωτικού επιπέδου, κάνοντας τον εγκέφαλο να παρουσιάζει κενά μνήμης κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Μάλιστα, τέτοια περιστατικά συμβαίνουν συχνά στις ΗΠΑ, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους από θερμοπληξία μέσα σε αυτοκίνητο πάνω από 900 παιδιά, τα τελευταία 25 χρόνια. Τo 88% των θανάτων είχε θύματα κάτω των 3 χρόνων, που είναι πολύ μικρά για να βγουν από το όχημα ή να φωνάξουν σε βοήθεια. Το 55% των παιδιών έχασαν τη ζωή τους γιατί ο άνθρωπος που τα φρόντιζε τα ξέχασε μέσα στο όχημα. Σύμφωνα με τον φορέα NoHeatStroke.org, ένα 25% των παιδιών κλειδώθηκαν μόνα τους στο αυτοκίνητο, 15% εγκαταλείφθηκαν σε αυτό επίτηδες από τους συνοδούς τους, ενώ οι συνθήκες είναι αδιευκρίνιστες για ένα 4%.Η κύρια αιτία θανάτου είναι η θερμοπληξία, καθώς το σώμα ενός παιδιού υπερθερμαίνεται τρεις ως πέντε φορές ταχύτερα από ενός ενήλικου.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top