ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Άκυρο στον Σαββόπουλο, κάλεσμα στη... Χρυσή Αυγή

Άκυρο στον Σαββόπουλο, κάλεσμα στη... Χρυσή Αυγή

Λέμε για τις σουρεάλ καταστάσεις που ζούμε στην Κύπρο όμως οι τελευταίες μέρες της προεκλογικής περιόδου στην Ελλάδα έχουν πάει τον σουρεαλισμό σε άλλο επίπεδο.

Δύο γεγονότα έσπασαν τα σύνορα και έφτασε η χάρη τους μέχρι τις ακτές μας. Το πρώτο ήταν η δήλωση του Διονύση Σαββόπουλου ότι εύχεται να βγει αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία, κάτι που άλλωστε είναι γνωστό από τα 90s. Το τι άκουσε ο συμπαθέστατος Νιόνιος δεν περιγράφεται, αν και λίγο πολύ τα φαντάζεστε. Ότι πρόδωσε τα δημοκρατικά(!) ιδανικά και αξίες, ότι ξεφτίλισε την αντιδικτατορική του δράση, ότι ξεπούλησε την ιστορία του, ότι ξεμώρανε, το’ χασε, κακογέρασε, είναι υπερεκτιμημένος μέχρι και ότι έκλεβε τον Ντίλαν. Άγριο κανσελάρισμα από “προοδευτικούς” όχι γιατί ξέπλυνε κάποιον παιδοβιαστή, νοστάλγησε τη χούντα ή εξέφρασε ρατσιστικές/ομοφοβικές απόψεις αλλά γιατί “ελπίζει σε μια αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας”. Αυτό ήταν το έγκλημά του. Το ότι υποστηρίζει ένα κόμμα του δημοκρατικού τόξου διαφορετικής ιδεολογίας από εκείνη στην οποία τον έχουν μαντρώσει αυτοί που ξέρουν καλύτερα πού ανήκει ο Σαββόπουλος από τον ίδιο!

Βρισίδια, χολή, χυδαιότητες και ακύρωση ολόκληρου του έργου του επειδή ο διαστρεβλωμένος “προοδευτισμός” αγκυλωμένων στο παρελθόν κομματόσκυλων-με-τον-μανδύα-των-ιδεολόγων προστάζει ότι α) όποιος δεν έχει στα 80 του τις ίδιες απόψεις που είχε στα 20 είναι ξεπουλημένος προδότης και β) οι αγώνες για ελευθερία, ισότητα και δικαιοσύνη είναι αποκλειστικό προνόμιο της Αριστεράς. Προνόμιο ναι, αποκλειστικό σε καμία περίπτωση. Κανείς δεν αμφισβητεί την ιστορία, τους αγώνες, τους διωγμούς και τις θυσίες των αριστερών, όμως το να ταμπελώνεις “φασίστες”, “ακροδεξιούς” και “εθνίκια” κάθε μη-αριστερό που δεν συμμερίζεται απόλυτα και τυφλά την ιδεολογία σου όχι μόνο δεν τιμά επ ουδενί λόγω τα πρώτα αλλά πρακτικά σε ταυτίζει με όλα όσα υποτίθεται ότι αντιτίθεσαι. Γιατί μια ματιά στην ιστορία -αλλά και γύρω σου- θα σου αποκαλύψει πως ο φασισμός έχει πολλές εκφάνσεις. Και αποχρώσεις.

Και το πιο ειρωνικό: το δεύτερο γεγονός που ανέφερα στην αρχή και το οποίο έλαβε χώρα την ίδια χρονική περίοδο με το κανσελάρισμα του Σαββόπουλου. Το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα στους.. Χρυσαυγίτες να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. «Στόχος δικός μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν τη Χρυσή Αυγή, να τους πάρουμε, να τους κερδίσουμε από τις γραμμές της ακροδεξιάς και από τις γραμμές της αντιδημοκρατικής ιδεολογίας και στάσης και να τους εξηγήσουμε ότι δεν είναι αντισυστημικό πράγμα να ψηφίζεις Χρυσή Αυγή», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ερωτώμενος από το Mega εάν θέλει τους ψήφους των ακροδεξιών μετά το μπλόκο στο κόμμα του Κασιδιάρη. Για να συμπληρώσει λίγο αργότερα -όταν συνειδητοποίησε μάλλον το μέγεθος της ανοησίας που ξεστόμισε ότι «τους απλούς ανθρώπους, οι οποίοι πείσθηκαν από τη Χρυσή Αυγή το προηγούμενο διάστημα και υιοθέτησαν κομμάτι της πρακτικής της και της ιδεολογίας της, δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα να τους κερδίσουμε, δεν τους βάζουμε απέναντι. Βάζουμε απέναντι τους εγκληματίες, τους δολοφόνους, τις πρακτικές τους». Γιατί είναι ολοφάνερο πως ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ θα απορρίψει αυτομάτως τις ψήφους των Χρυσαυγιτών δολοφόνων και θα κάνει αποδεκτές μόνο των παραπλανημένων από τη ΧΑ νοικοκυραίων που δεν είναι φασίστες στην καρδιά και στα σκατά που έχουν για μυαλά.

Και όλα αυτά τα κελεύσματα προς την ακροδεξιά την ίδια στιγμή που τα κομματόσκυλά του κομμάτιαζαν online τον “φασίστα” Σαββόπουλο που θα τολμήσει να ψηφίσει ΝΔ. Αλλά οι μετανοημένοι ακροδεξιοί δολοφόνοι είναι καλοδεχούμενοι να τους χαρίσουν τις ματωμένες ψήφους τους για να καλύψουν τη διαφορά τους από το κυβερνών κόμμα. Λέμε για το ΑΚΕΛ πολλά, και όχι ιδιαίτερα κολακευτικά, αλλά δεν θα έκαναν ποτέ κάτι τέτοιο, ούτε κατά διάνοια - θα διαλύονταν την επόμενη μέρα.

Αυτό το βδέλυγμα δεν είναι Αριστερά. Δεν είναι "φαντασία στην εξουσία". Είναι "εξουσία πάση θυσία". Ακόμα κι όταν ξεπουλάς εκείνες του παρελθόντος... 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top