Υπέρ της πρότασης νόμου για δικαστική προστασία δανειοληπτών ο Σύνδεσμος κατά της ασυδοσίας των τραπεζών

Υπέρ της πρότασης νόμου για δικαστική προστασία δανειοληπτών ο Σύνδεσμος κατά της ασυδοσίας των τραπεζών

Η πρόταση νόμου της πλειοψηφίας των κομμάτων στη Βουλή για αποτελεσματική δικαστική προστασία των δανειοληπτών είναι υποχρέωση κράτους μέλους, ενώ το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης είναι ένα θέμα κοινωνικής πολιτικής για δυσπραγούντες συμπολίτες μας και είναι εθελοντικό, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος κατά της ασυδοσίας των τράπεζων.

Προσθέτει πως, τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής όπως το νομοσχέδιο για την προστασία των ευάλωτων, το Εστία κλπ όταν δεν προϋποθέτουν τον έλεγχο του υπολοίπου για να αφαιρεθούν οι παράνομες χρεώσεις των τραπεζών ουσιαστικά δεν βοηθούν τους πολίτες διότι το ποσό που επιχορηγεί η Κυβέρνηση προς τις τράπεζες είναι ακριβώς που είναι παράνομο και θα έπρεπε να αφαιρεθεί.

«Δηλαδή παίρνουν τα χρήματα του φορολογούμενου και αντί να στηρίζουν δυσπραγούντες συμπολίτες μας στην ουσία πληρώνουν στην τράπεζα χρήματα που δεν δικαιούται για παράνομες χρεώσεις και/η καταχρηστικές χρεώσεις κάτι που έχει αποσαφηνιστεί πολλές φορές από τον Γενικό Ελεγκτή κατά την εξέταση του σχεδίου Εστία», προστίθεται.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στις κατευθυντήριες οδηγίες της ΕΕ αναφορικά με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών και τα θεμελιώδη δικαιώματα όπως το άρθρο 47 για την αποτελεσματική δικαστική προστασία σε εύλογο χρόνο και το άρθρο 41 το δικαίωμα χρηστής διοίκησης σε εύλογη προθεσμία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Φρένο» από τα κόμματα του Κέντρου στην ιδέα συνένωσης που προωθεί το ΔΗΚΟ - Καταθέτει προτάσεις ο Νικόλας ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής

«Φρένο» από τα κόμματα του Κέντρου στην ιδέα συνένωσης που προωθεί το ΔΗΚΟ - Καταθέτει προτάσεις ο Νικόλας ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής

Την ώρα που το ΔΗΚΟ ανοίγει επίσημα τη συζήτηση για το μέλλον του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, τα υπόλοιπα κόμματα που θεωρητικά θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία συνένωσης ή στενότερης συνεργασίας, εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικά, αν όχι αρνητικά, απέναντι στο εγχείρημα που προωθεί ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος.

BEST OF TOTHEMAONLINE