ΔΙΕΘΝΗ

Μειώθηκε στο μισό ο πληθωρισμός στη Βουλγαρία

Μειώθηκε στο μισό ο πληθωρισμός στη Βουλγαρία

Ο πληθωρισμός στη Βουλγαρία μειώθηκε στο μισό κατά την περίοδο που το υπηρεσιακό Υπουργικό Συμβούλιο ήταν στην εξουσία, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Οικονομικών και Βιομηχανίας για τις δραστηριότητές του, υπό τη διαχείριση του υπηρεσιακού υπουργού, Νίκολα Στογιάνοφ.

Το υπουργείο Οικονομίας αναφέρει ότι ο πληθωρισμός μειώνεται σταθερά εδώ και επτά μήνες. Τα επίσημα στοιχεία για τον Μάιο του 2023 δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, με το υπουργείο Οικονομικών να προβλέπει ότι ο μετρούμενος πληθωρισμός δεν θα ξεπεράσει το 10%, που σημαίνει διπλή πτώση σε σύγκριση με τα επίπεδά του κατά την προηγούμενη τακτική κυβέρνηση.

Οι τιμές των καυσίμων φέρονται να έχουν μειωθεί περισσότερο από 25% από την ανάληψη των καθηκόντων του υπηρεσιακού Υπουργικού Συμβουλίου τον Αύγουστο του 2022. Μια σειρά μέτρων έχουν ληφθεί επίσης σχετικά με τις τιμές των τροφίμων, με τα πρώτα θετικά σημάδια να φαίνονται στην αγορά. Έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα πληροφοριών για τη συγκέντρωση των πληροφοριών που συλλέγονται από τα θεσμικά όργανα. Οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να συμβουλευτεί τις τιμές των προϊόντων σε οποιοδήποτε στάδιο αυτού του συστήματος, ανέφερε επίσης το υπουργείο Οικονομικών.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι ο διάλογος με τον επιχειρηματικό τομέα έχει αποκατασταθεί και ενισχύεται. Δημιουργήθηκε άμεση σύνδεση με εκπροσώπους ξένων επιχειρήσεων στη Βουλγαρία και κάθε μήνα ο υπουργός Στογιάνοφ πραγματοποιούσε συναντήσεις στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Πρωινό με Επενδυτές. Ξεκίνησε επίσης, η κατασκευή της πρώτης εξειδικευμένης βιομηχανικής ζώνης στη Βουλγαρία στο Ντομπροσλάβτσι.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Στις έξι οι συλλήψεις για την επίθεση κατά διανομέα φαγητού στη Λεμεσό

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top