Καταθέτει έφεση κατά της απόφασης του Δικαστηρίου Λάρνακας ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου – Προτάσσει 12 λόγους

Καταθέτει έφεση κατά της απόφασης του Δικαστηρίου Λάρνακας ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου – Προτάσσει 12 λόγους

Έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, αναμένεται να υποβάλει σήμερα (9/6), μέσω του δικηγόρου του, Γιάννη Πολυχρόνη, ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Πολυχρόνης, η έφεση θα εστιάζεται σε 12 λόγους. Ένας από τους βασικότερους λόγους έφεσης που προβάλλονται, προσθέτει, είναι η παραβίαση του δικαιώματος να έχει δίκαιη δίκη, λόγω της πρωτοφανούς καθυστέρησης από την ημερομηνία της ισχυριζόμενης διάπραξης μέχρι τη δίωξη του και την εκδίκαση της υπόθεσης, καθότι αδυνατούσε να εξετάσει μάρτυρες επί πρωτογενούς μαρτυρίας επειδή είτε απεβίωσαν είτε δεν θυμούνταν. Από την άλλη, υπογραμμίζει, αδυνατούσε να κλητεύσει ουσιαστικούς μάρτυρες διότι και αυτοί είτε απεβίωσαν, είτε πάσχουν από άνοια.  

Υπενθυμίζεται ότι, την 1η Ιουνίου το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε στον τέως Μητροπολίτη Κιτίου, ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, μία απόφαση, ωστόσο, που πυροδότησε έντονες αντιδράσεις.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE